Groningen houdt hoop op directe promotie levend door late treffer in Venlo

Reacties

In de Keuken Kampioen Divisie heeft FC Groningen een belangrijke overwinning behaald bij VVV-Venlo. Lang leek het erop dat de Trots van het Noorden punten zou verspelen in Limburg, maar door een doelpunt in de slotfase gebeurde dat niet.

Groningen houdt hoop op directe promotie levend door late treffer in Venlo
VVV-Venlo
VVV-Venlo
0 - 1
FC Groningen
FC Groningen

Gezien de maximale punten die concurrenten Roda JC en Willem II afgelopen vrijdag pakten, zat de druk er goed op bij Groningen. Hetzelfde kunstje als van eerder dit seizoen moest worden uitgehaald met VVV. In december won de ploeg van Dick Lukkien nog met 2-1 van die van Rick Kruys.

De eerste helft bestond voornamelijk uit wat afstandsschoten aan beide kanten, maar het belangrijkste moment vond halverwege plaats. Johan Hove kopte van dichtbij binnen namens Groningen, maar door die treffer ging een streep. Aangever Luciano Valente stond enkele centimeters buitenspel waardoor er voor rust niet gescoord werd.

In het tweede bedrijf begon Groningen wat meer aan te dringen. Eerst was het Thom van Bergen die een dot van een kans miste, omdat hij raakte de bal verkeerd raakte. Ook Valente was met een schot van buiten de zestien dicht bij de openingstreffer, maar deze zeilde over. Na dit moment nam de druk van de uitspelende ploeg wat af.

De meegereisde Groningen-supporters kregen in het slot van de wedstrijd dan toch waar voor hun geld. Na een actie op de linkerflank trok Marvin Peersman de bal voor. Het leer ging aan alle spelers van VVV voorbij, maar niet aan Jorg Schreuders. De negentienjarige middenvelder kon van dichtbij binnen tikken. Hierna kwam Groningen niet meer in de problemen.

Door de overwinning is er voor Groningen nog steeds een reële kans op directe promotie naar de Eredivisie. De achterstand op koploper Willem II en nummer twee Roda JC bedraagt respectievelijk zes en drie punten.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Willem II
36
22
9
5
73-32
+41
75
2
Roda JC Kerkrade
36
20
12
4
67-32
+35
72
3
FC Groningen
36
21
8
7
68-29
+39
71
4
FC Dordrecht
36
18
13
5
72-49
+23
67
5
ADO Den Haag
36
17
11
8
68-45
+23
62
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.