Groepshoofden bij WK-loting op basis van FIFA-ranglijst

De wereldvoetbalbond (FIFA) heeft vrijdag bekendgemaakt dat bij de WK-loting op 6 december de FIFA-wereldranglijst leidend zal zijn voor het bepalen van de groepshoofden. Dat kan nadelig uitpakken voor Nederland.

Groepshoofden bij WK-loting op basis van FIFA-ranglijst

Gastland Brazilië en de zeven hoogst genoteerde landen op de FIFA-wereldranglijst van 17 oktober zullen tijdens het WK volgend jaar groepshoofd zijn. Nederland bezet op dit moment de negende plaats, net onder Brazilië en moet daardoor nog stijgen.

Op basis van de FIFA-wereldranglijst van september zouden naast Brazilië ook Spanje, Argentinië, Duitsland, Italië, Colombia, België en Uruguay groepshoofd zijn, als zij zich allemaal weten te plaatsen voor het WK. Nederland is al zeker van deelname aan dat toernooi, maar weet nog niet of het een beschermde status heeft bij de loting in Bahia.

De ploeg van bondcoach Louis van Gaal speelt nog twee WK-kwalificatiewedstrijden die meetellen voor de FIFA-wereldranglijst, die gepubliceerd wordt op 17 oktober. Oranje speelt op 11 oktober thuis tegen Hongarije. Vier dagen later gaat Nederland op bezoek bij Turkije. Hongarije en Turkije maken nog kans op de tweede plaats in Groep D.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen