Groep I: Spaanse kopgoals Litouwen te machtig

Bekijk hier alle andere uitslagen in de derde speelronde van de EK-kwalificatiereeks. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Fernando Llorente wees Spanje met twee kopdoelpunten de weg naar de tweede zege in de EK-kwalificatie. Tsjechië gaf het behoudende Schotland het nakijken.

Spanje-Litouwen 3-1Spanje deed wat het aan zijn stand verplicht was; Litouwen met lege handen naar huis sturen. Toch had de wereldkampioen een kluif aan de Baltische bezoekers. Beide ploegen ging de rust in zonder te scoren. In de tweede helft bleek de kopkracht van de Spanje doorslaggevend.

Fernando Llorente bewees zijn waarde voor de formatie van bondscoach Vicente Del Bosque. Naast zijn openingstreffer stelde de spits van Athletic de Bilbao snel na de Litouwse gelijkmaker van Darvidas Sernas orde op zaken. David Silva besliste, inderdaad ook met een overigens prachtige kopbal, het duel definitief in Spaans voordeel.

Tsjechië-Schotland 1-0Schotland kwam nauwelijks de eigen helft af maar kon de Tsjechische druk lang weerstaan. Halverwege de tweede helft moest de ploeg van bondscoach Craig Levein de lang uitgestelde tegentreffer incasseren. Roman Hubnik brak de ban na een corner van Tomas Rosicky.

Met het inbrengen van aanvallers Kenny Miller en Chris Iwelumo deed Schotland een poging het verlies te voorkomen. Het bleek vergeefse moeite. Tsjechië bleef zonder problemen overeind en revancheerde zich daarmee voor de 1-0 nederlaag tegen Litouwen.