Groep H: 'Nederlanders' trefzeker bij Denemarken

Een Nederlands getint Denemarken heeft een belangrijke overwinning geboekt op IJsland. Portugal won eveneens, waardoor in groep H nog van alles mogelijk is.

IJsland-Denemarken 0-2De bezoekende ploeg onder leiding van bondscoach Morten Olsen boekte een sobere overwinning op hekkensluiter IJsland, dat nog altijd wacht op de eerste driepunter. Hoewel de eerste helft voor de thuisploeg was, namen de Denen na rust het heft in handen.

Na een uur spelen tekende NEC'er Lasse Schøne met een prima afstandsschot voor de openingstreffer. Een kwartier later tilde Ajacied Christian Eriksen de score naar 0-2 door een uitstekende voorzet van Dennis Rommedahl binnen te werken.

Bij de Deense ploeg kwamen Simon Poulsen (AZ) en Niki Zimling (oud-NEC) eveneens in actie. Voor Eriksen was het zijn eerste interlanddoelpunt. De middenvelder is tevens de jongste Deense doelpuntenmaker in een EK-kwalificatiereeks met zijn negentien jaar en 110 dagen.

Denemarken komt met de winst op tien punten uit vijf duels en houdt zicht op deelname aan het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Portugal-Noorwegen 1-0De thuisploeg boekte een zwaarbevochten en uiterst welkome overwinning op Noorwegen, dat voor het duel met tien punten uit vier duels soeverein aan kop ging. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd kort na rust gemaakt door Hélder Postiga.

Door de Portugese overwinning schuift de top van groep H behoorlijk in elkaar. Noorwegen blijft staan op tien punten, terwijl Portugal en Denemarken na vijf duels eveneens tien punten vergaard hebben. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}