Groep H: Juventus door na Ronaldo-flits, Fellaini redder in nood flets United

Reacties

Juventus en Manchester United hebben zich dinsdagavond gevoegd bij de laatste zestien in de Champions League. De Oude Dame rekende na een stroeve start af met Valencia, The Red Devils wonnen in een slappe vertoning van Young Boys.

Groep H: Juventus door na Ronaldo-flits, Fellaini redder in nood flets United
Juventus
Juventus
1 - 0
Valencia
Valencia

Juventus leek drie weken geleden al op weg naar de achtste finale, maar verslikte zich in de veerkracht van Manchester United. Daardoor moest de Serie A-koploper in de herkansing tegen Valencia. Cristiano Ronaldo incasseerde tijdens het eerste duel met de Spanjaarden een rode kaart en had dus nog een rekening openstaan met de ploeg die in de Primera División aardig is opgekrabbeld na een zwakke start.

In La Liga drijft Valencia op een sterke defensie en ook in Turijn verdedigde de ploeg van trainer Marcelino naar behoren. Juventus had een overwicht, maar kon maar weinig afwingen. Het was zelfs Valencia dat voor het gevaarlijkste moment van de eerste helft zorgde. Vlak voor rust keerde Wojciech Szczesny zeer knap een kopbal van Mouctar Diakhaby.

Een individuele actie van Ronaldo hielp Juventus over het dode punt heen. De 33-jarige Portugees showde zijn technische klasse, gaf de bal hard voor en zag Mario Mandzukic zijn voorwerk bekronen met een doelpunt. Valencia was nu aan zet, maar de bezoekers kwamen niet verder dan een afgekeurde treffer van Diakhaby. De Fransman maakte hands. Juventus controleerde nadien het duel en verzuimde de marge nog te verdubbelen. De Oude Dame is zeker van de groepswinst.

Manchester United
Manchester United
1 - 0
BSC Young Boys
BSC Young Boys

Manchester United beleeft z'n een na slechtste Premier League-start ooit en de kans is dus groot dat The Red Devils alleen met een mooie Champions League-campagne hun seizoen van enige glans kunnen voorzien. Op papier leek Young Boys-thuis een prima gelegenheid om een fundament te storten voor een plek in de volgende ronde.

Enkele dagen na de bloedeloze 0-0 tegen Crystal Palace werd het publiek op Old Trafford echter opnieuw niet getrakteerd op een voetbalshow. Het aantal schoten op doel van de thuisploeg in de eerste helft - nul - vertelde eigenlijk het hele verhaal. Manchester United, waar Paul Pogba en Romelu Lukaku na afgelopen weekeinde werden geslachtofferd, slaagde er niet in de Zwitserse topclub langdurig terug te dringen. José Mourinho kon al in de beginfase zijn ergernis niet verbergen: na een misser van Marcus Rashford ging de manager demonstratief met zijn armen over elkaar staan richting de dug-out.

Young Boys werd naarmate de wedstrijd vorderde steeds brutaler en kwam via Djibril Sow zelfs bijna op voorsprong. De aanvaller wilde het echter te mooi doen. Nadat Manchester United in de tweede helft weinig beterschap toonde, mochten Pogba en Lukaku hun entree maken. De thuisploeg bleef stroperig spelen en had het geluk dat David de Gea weergaloos redde op een inzet van Michel Aebischer.

Een expressieve José Mourinho tijdens Manchester United - Young Boys.
Een expressieve José Mourinho tijdens Manchester United - Young Boys.

Deze grote kans voor Young Boys leidde een open fase in, met mogelijkheden voor beide clubs. Er waren zelfs periodes dat Manchester United stevig naar achteren werd gedrukt. The Red Devils leken af te stevenen op een teleurstellende 0-0 en een linke laatste poulewedstrijd in Valencia, maar sloegen in de blessuretijd toe. Marouane Fellaini was de gevierde man door fraai raak te schieten. Mourinho 'vierde' de treffer door zijn frustratie over bijna anderhalf uur aanvallende onmacht af te reageren op een rek met sportdranken.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
6
4
0
2
9-4
+5
12
2
Manchester United
6
3
1
2
7-4
+3
10
3
Valencia
6
2
2
2
6-6
0
8
4
BSC Young Boys
6
1
1
4
4-12
-8
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
VI's Süleyman Öztürk blikt terug op de Champions League-avond.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.