Groep F: Inter ontsnapt ternauwernood aan enorme afgang

Reacties

Internazionale is bij de start van het nieuwe Champions League-seizoen ontsnapt aan een enorme afgang. Slavia Praag, vorig seizoen nog kwartfinalist in de Europa League door Sevilla op sensationale wijze uit te schakelen, maakte zijn reputatie als stuntploeg opnieuw waar door er in Milaan bijna vandoor te gaan met de zege.

Groep F: Inter ontsnapt ternauwernood aan enorme afgang
Internazionale
Internazionale
1 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Meteen na afloop van de loting was al duidelijk dat Groep F met Inter, Barcelona en Borussia Dortmund de poule des doods was. Dat Slavia Praag daarin een rol van betekenis zou gaan spelen, kwam bij de bespiegelingen vooraf echter niet voorbij. De Tsjechische kampioen, waar de Nederlandse spits Mick van Buren ontbrak in de wedstrijdselectie, weerde zich echter kranig bij de eerste van zes duels als absolute underdog.

Inter is na drie wedstrijden als enige ploeg nog foutloos in de Serie A, maar speelde tegen Slavia nou niet bepaald als een ploeg die in blakende vorm steekt. Aanvallend creëerde ploeg van trainer Antonio Conte bar weinig en de kansen die er wel waren, leverden geen doelpunt op. Zo kopte Stefan de Vrij bij een standaardsituatie in vrije positie over en redde Ondrej Kolar uitstekend bij een soortgelijke kopkans van Danilo D'Ambrosio.

Vlak na rust kreeg Lautaro Martínez misschien nog wel de grootste mogelijkheid op de 1-0, maar Kolar lag weer in de weg nadat hij nog wel een rebound had moeten weggeven. Toen Inter-doelman Samir Handanovic dat na ruim een uur ook moest doen bij een schot van de even daarvoor ingevallen Jaroslav Zeleny, was het wel raak. De Nigeriaanse spits Peter Olayinka, die de kans had ingeleid, knalde van dichtbij binnen.

Lautaro Martínez kreeg na rust een grote kans op de 1-0. De Argentijn begon in de spits naast Romelu Lukaku.
Lautaro Martínez kreeg na rust een grote kans op de 1-0. De Argentijn begon in de spits naast Romelu Lukaku.

De dreigende afgang was voor Conte het sein met Nicolò Barella en Matteo Politano twee verse krachten te brengen, nadat Valentin Lazaro eerder al de geblesseerde Antonio Candreva had vervangen. Heel veel druk kon Inter echter niet ontwikkelen, ook niet toen de tijd steeds meer begon te dringen. Daardoor leek een enorme stunt in de maak, totdat de acht minuten (wegens het bekijken van VAR-beelden) extra tijd aanbraken.

Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied bleek het buitenkansje waar Inter op had gewacht. Stefano Sensi raakte met zijn inzet nog de lat, maar de ingevallen Barella werkte de rebound met het nodige geluk binnen. Inter joeg daarna nog op de 2-1 en Romelu Lukaku kreeg nog een grote kans, maar Kolar redde katachtig op diens kopbal van dichtbij. Bovendien stond de Belg buitenspel. 

En dus hield Slavia stand en begint Inter teleurstellend aan het nieuwe Champions League-seizoen, want twee keer winnen van Slavia was toch wel een must. Nu zal het nog meer moeten gebeuren in de onderlinge duels met Barcelona en Dortmund. Op 2 oktober wacht het bezoek aan Camp Nou. Vorig seizoen ging Inter daar nog met 2-0 onderuit, toen het met PSV, Barça en Tottenham Hotspur in één groep zat.

Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
0 - 0
Barcelona
Barcelona
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.