Groep F: Bayern en Valencia hebben baat bij zege Lille

BATE Borisov werd op eigen veld het eerste slachtoffer van Lille dit seizoen in de Champions League (0-2). Voor de Wit-Russen lijkt daarmee in Groep F overwintering verkeken.

Groep F: Bayern en Valencia hebben baat bij zege Lille

BATE Borisov, met zes punten uit de eerste twee duels, kon op eigen veld ten koste van het nog puntloze Lille zijn kansen op kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League onderstrepen. Bovendien zou het de druk op de andere kanshebbers Valencia en Bayern München opvoeren.

Maar het werd een teleurstellende avond voor de Wit-Russische kampioen. Djibril Sidibé en Gianni Bruno (foto) zorgden al na ruim een halfuur voor een onoverbrugbare achterstand voor BATE Borisov. Ook het vroegtijdige vertrek van Sidibé in de 75ste minuut na twee gele kaarten bood geen soelaas.

Voor BATE Borisov kan zelfs vanavond al de hoop op overwintering in de Champions League vervliegen. Alleen als Valencia op eigen veld te sterk is voor Bayern München hebben de Wit-Russen nog een kans.

Maar er is een schrale troost. Ondanks de nederlaag is BATE Borisov wel zeker van een vervolg in de Europa League. Want doordat de eerste ontmoeting met Lille in Frankrijk met 3-1 werd gewonnen, is de Wit-Russische ploeg op basis van onderling resultaat zeker van de derde plaats in Groep F.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's