Groep E: puntenverlies Zwitserland, Matavz grote man

Thuis tegen Noorwegen heeft Zwitserland zijn eerste puntenverlies in de WK-kwalificatie geleden. Slovenië pakte juist zijn eerste punten dankzij een trefzekere Tim Matavz.

Zwitserland - Noorwegen 1-1De wedstrijd tussen Zwitserland en Noorwegen leek uit te monden in een doelpuntloos gelijkspel, maar in de 79ste minuut opende Mario Gavranovic de score namens het thuisland, dat de eerste twee wedstrijden in de WK-kwalificatie al had gewonnen. Een derde zege op rij kwam er echter niet, want twee minuten na de 1-0 zorgde Brede Hangeland voor het gelijkspel in Bern.

Slovenië - Cyprus 2-1In Maribor was Tim Matavz de grote man aan de kant van Slovenië. De spits van PSV, die in Eindhoven geen basisplaats meer heeft, zorgde met twee doelpunten voor een thuiszege op Cyprus. De aanvaller scoorde in de 38ste en 61ste minuut, waarna alleen Efstathios Aloneftis nog iets kon terugdoen namens de Cyprioten. Slovenië haalde het einde overigens niet met elf man, aangezien Bostjan Cesar kort voor tijd zijn tweede gele kaart ontving.

Albanië - IJsland 1-2IJsland deed uitstekende zaken door op bezoek bij Albanië met 2-1 te winnen. De door Standard Luik aan Pescara verhuurde Birkir Bjarnason opende na ruim een kwartier de score namens de bezoekers, maar nog binnen het half uur zorgde Edgar Cani voor de gelijkmaker. Negen minuten voor tijd zorgde Gylfi Sigurdsson (Tottenham Hotspur) echter nog voor de IJslandse zege.

Zwitserland is na drie wedstrijden koploper in Groep E met zeven punten. IJsland bezet de tweede plaats, met één punt achterstand. Noorwegen staat derde met vier uit drie, terwijl Albanië, Cyprus en Slovenië drie punten punten hebben en respectievelijk vierde, vijfde en zesde staan. Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op WK-kwalificatie Europa. Foto: VI Images

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}