Groep E: late goal verpest feestje Totti en Strootman

Reacties

AS Roma heeft op bezoek bij CSKA Moskou door een gelijkmaker (1-1) van Vasily Berezutski nagelaten zich al zo goed als zeker te plaatsen voor de volgende ronde van de Champions League. Door de late tegentreffer, waarna er direct werd afgefloten, eindigde het debuut van Kevin Strootman in de Champions League in mineur.

Groep E: late goal verpest feestje Totti en Strootman

Roma leek in Rusland, waar het zes graden vroor, uitstekende zaken te gaan doen. Met de bijna zekere overwinning had de ploeg van trainer Rudi Garcia immers op zeven punten gestaan en was minimaal een puntje van Bayern München later vanavond bij Manchester City voldoende geweest voor de Romeinse overwintering in de Champions League. Berezutski stak daar echter in de slotseconde een stokje voor. Zijn voorzet verdween, mede door halfslachtig ingrijpen van doelman Morgan De Sanctis, in de verre hoek.

Record
Bij Roma leek Francesco Totti de gevierde man te gaan worden. Sinds zijn treffer tegen City was hij al de oudste doelpuntenmaker ooit van de Champions League. Kort na een grote kans voor Seydou Doumbia, mocht de 38-jarige clubicoon aanleggen voor een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied. Mister AS Roma  schoot de bal op slag van rust kiezelhard in de bovenhoek en scherpte zo zijn eigen record aan: hij is vandaag precies 38 jaar en 59 dagen oud.

In het vervolg ging CSKA Moskou wel op zoek naar de gelijkmaker, maar gaf Roma aanvankelijk geen krimp. Omdat de ploeg van Garcia naliet het duel voortijdig in het slot te gooien, bleef het wel spannend. Juist op het moment dat niemand er meer op rekende, viel de cruciale gelijkmaker alsnog: 1-1.

Op het moment van die treffer stond Strootman al tien minuten op het veld. De voormalige middenvelder van Sparta, FC Utrecht en PSV maakte anderhalve week geleden al zijn rentree na maandenlang blessureleed in het duel met Torino, maar bleef dit weekend tegen Atalanta Bergamo nog aan de kant. In Moskou kreeg hij de ultieme beloning voor zijn maandenlange revalidatie na zijn zware knieblessure. Zijn feestje werd alsnog verpest.

Door de late gelijkmaker houdt CSKA gelijke tred met AS Roma. Beide ploegen hebben nu vijf punten en zullen hopen dat Bayern later vanavond de sportieve plicht vervult tegen City, dat pas twee punten heeft. De gelijkmaker van de Russen biedt het Engelse sterrenensemble evenwel een reddingsboei. Overigens is het onderling resultaat van AS Roma ten opzichte van CSKA (5-1 en 1-1) in Romeins voordeel.

Door de resultaten is een scenario denkbaar waarin CSKA, City en Roma de groepsfase afsluiten met allemaal vijf punten. In dat geval geeft het onderlinge doelsaldo de doorslag, wat door de eerdere 5-1 zege van Roma op CSKA waarschijnlijk in het voordeel van de Italianen zal zijn.

Programma zesde speeldag
AS Roma - Manchester City
Bayern München - CSKA Moskou

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.