Groep D: Rossi wijst Villarreal de goede weg

De laatste speelronde moet de beslissing brengen in Groep D welke club met Villarreal de volgende ronde van de Europa League bereikt.

Villarreal-Dinamo Zagreb 3-0De kwalificatie voor de knock-outfase dankte Villarreal aan Giuseppe Rossi. De Italiaanse aanvaller nam tegen Dinamo Zagreb twee treffers voor zijn rekening en bereidde ook de 2-0 van Marco Rubén voor. Keeper Ivan Kelava voorkwam in de slotfase meer schade voor Dinamo Zagreb. De doelman stopte de strafschop Marcos Senna na hands van Igor Biscan.

PAOK Saloniki-Club Brugge 1-1De laatste strohalm was Club Brugge niet gegeven. De ploeg van trainer Adrie Koster moest tegen PAOK Saloniki genoegen nemen met een gelijkspel, waar een overwinning noodzakelijk was. De Belgische formatie was in de eerste helft de onderliggende partij. Dankzij een pegel van Vierinha leidde PAOK bij rust met 1-0. Waar de Grieken verzuimden in de tweede helft de wedstrijd te beslissen, daar sloeg Club Brugge in de laatste minuut toe. De rake kopbal van Stefan Scepovic kan echter niet voorkomen dat de Belgische formatie als numer vier het Europese avontuur afsluit.

Villarreal is zeker van de volgende ronde. Dinamo Zagreb en PAOK Saloniki vechten om de tweede plaats, waarbij de Grieken voldoende hebben aan een gelijkspel in het onderlinge treffen. Foto: VI Images