Groep D: Milik helpt Polen ook tegen Georgië

Polen heeft in Tbilisi de status van koploper in Groep D van de EK-kwalificatiecampagne bevestigd. Mede dankzij Ajacied Arkadiusz Milik werd ten koste van Georgië de derde zege geboekt op weg naar het EK in 2016 (0-4).

Milik (foto), die zich de laatste weken ook bij Ajax had laten gelden met zijn goals, had in zijn laatste drie interlands van zich doen spreken en daarmee ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de goede uitgangspositie van Polen in de EK-kwalificatiereeks. Zowel tegen Schotland (2-2) als tegen Duitsland (2-0 winst) had de Ajacied gescoord. Tegen Gibraltar (7-0 winst) had hij bovendien een aandeel in het succes met een assist.

Tegen Georgië toonde Milik, die wederom begon in de rug van diepe spits Robert Lewandowski, zich eveneens gevaarlijk. Maar waar hij twee mooie kansen onbenut liet, daar brak Kamil Glik kort na rust de ban. De centrale verdediger scoorde met het hoofd nadat Grzegorz Krychowiak de bal na een corner van Sebastian Mila in de richting van Glik had gekopt.

Bij de 0-2 in de 71ste minuut waren de rollen omgedraaid. Krychowiak profiteerde op zijn beurt van een gewonnen luchtduel van Glik. De hoop van Georgië was enkele minuten later definitief verdwenen na de derde Poolse treffer in Tbilisi. Sebastian Mila krulde de bal fraai in de verre hoek na terugleggen van Milik, die in de slotfase de lat raakte maar in blessuretijd zijn doelpunt meepikte.

Dankzij de ruime overwinning leidt Polen in Groep D met tien punten uit vier duels. Ierland, dat later op de avond tegen Schotland speelt, kan op gelijke hoogte komen met een zege. Georgië staat met drie punten voorlaatste.