Groep D: Duitsers blijven morsen, Milik weer belangrijk

Reacties

Duitsland leek zich tegen Ierland enigszins te herstellen van de slechte vorm sinds het WK, maar het ging in de extra tijd alsnog mis. Ajax-spits Arek Milik was wederom van grote waarde voor Polen.

Groep D: Duitsers blijven morsen, Milik weer belangrijk

Duitsland – Ierland 1-1
Voor Duitsland is de prachtige voetbalzomer, waarin het in Brazilië wereldkampioen werd, naadloos overgegaan in een behoorlijke herfstdepressie. Een oefenwedstrijd tegen Argentinië ging met 4-2 verloren, Schotland werd in de EK-kwalificatie maar nipt met 2-1 verslagen, terwijl buurman Polen afgelopen weekend met 2-0 te sterk was.

Ook tegen de Ieren, die afgelopen zaterdag nog met 7-0 over het nietige Gibraltar heen walsten, verliep het allemaal niet soepel voor de ploeg van Joachim Löw. Via een schitterende knal van verdediger Eric Durm op de lat was de Weltmeister nog wel dicht bij het openingsdoelpunt, maar beide ploegen gingen rusten met 0-0.

Uiteindelijk was het de man voor wie de zomer met een transfer naar Real Madrid na het WK nóg mooier werd die voor de verlossing leek te zorgen. Middenvelder Toni Kroos (foto, rechts) besloot van net buiten het strafschopgebied uit te halen, en zag zijn inzet via de paal in het doel belanden. Dat leek de winnende, mede omdat Wes Hoolahan in de slotfase dé kans op de 1-1 miste. Ver in blessuretijd, in de 94ste minuut, dompelde aanvoerder John O'Shea Duitsland in zijn honderdste interland in rouw.

Polen – Schotland 2-2
De Polen leefden sinds de stunt van afgelopen zaterdag tegen Duitsland op een roze wolk en leken niet van plan om zich daar door Schotland vanaf te laten jagen. Al na elf minuten zette Krzysztof Maczynski de thuisploeg, na slecht uitverdedigen aan Schotse zijde, via de binnenkant van de paal op 1-0. Dankzij een mooie aanval, met Shaun Maloney als eindstation en afmaker, stond het kort daarna echter alweer 1-1.

Na rust kregen de Schotten het stadion in Warschau, dat zaterdag nog het decor was van een enorm volksfeest, helemaal stil. Everton-aanvaller Steven Naismith gleed een lange vrije trap van achteruit achter doelman Wojciech Szczesny. In de slotfase was het echter wederom Arek Milik die zich onsterfelijk maakte.

De Ajax-spits tekende tegen Duitsland al voor de openingsgoal, en was tegen Schotland verantwoordelijk voor de gelijkmaker. Met links ramde hij de bal hard in de lange hoek: 2-2. Ondanks enorme kansen vlak voor tijd voor Kamil Grosicki en Sebastian Mila (tegen Duitsland nog de tweede doelpuntenmaker), bleef het bij die stand.

Gibraltar – Georgië 0-3
Gibraltar verloor al twee keer met 7-0 en ook tegen Georgië toonde het onlangs tot de UEFA toegetreden land aan dat het voor spek en bonen meedoet aan deze EK-kwalificatie. Door treffers van Nikoloz Gelashvili en Tornike Okriashvili bleef de schade halverwege echter beperkt tot 0-2. Via een doelpunt van aanvoerder Jaba Kankava werd de eindstand bepaald op 0-3.

Door de resultaten van dinsdag blijft Polen met zeven punten uit drie duels koploper, nu samen met Ierland. Duitsland en Schotland volgen met vier punten, terwijl Georgië bij Gibraltar de eerste drie punten pakte. Gibraltar staat zodoende nog steeds op nul punten, ieder punt dat het in deze groep pakt zou een wereldprestatie zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.