Groep D:  'magere' zege Duitsers, Ieren onderuit in Glasgow

Reacties

Duitsland is na de magere zege op Gibraltar in Groep D van de EK-kwalificatiecampagne geklommen naar de tweede plaats, die het na het resultaat in Glasgow deelt met Schotland en Ierland.

Groep D:  'magere' zege Duitsers, Ieren onderuit in Glasgow

Duitsland – Gibraltar 4-0
In de 44ste minuut was het even schrikken voor Duitsland en doelman Manuel Neuer. De Bayern-goalie had een knappe redding nodig om een primeur van Gibraltar te voorkomen. Liam Walker was met een verre en prachtige uithaal immers dicht bij de eerste treffer van de Britse kroonkolonie in een EK-kwalificatieduel.

Die primeur bleek ook te hoog gegrepen voor Gibraltar, dat bij voorbaat al kansloos was tegen de wereldkampioen. Dat bleek ook, al duurde het tot de twaalfde minuut voordat Duitsland met enig fortuin de ban brak. Thomas Müller kon van dichtbij intikken nadat de bal na een voorzet van Skodran Mustafi via de paal en een Gibraltar-verdediger voor zijn voeten was gevallen.

Müller en Mario Götze vergrootten de marge in de eerste helft. Maar Duitsland bleef ver verwijderd van het naoorlogse record (13-0 zege op San Marino). Na rust had de ploeg van bondscoach Joachim Löw zelfs de hulp nodig van Gibraltar-invaller Yogan Santos om de zege extra kleur te geven. Met de verwachte oogst klom Duitsland wel naar de tweede plaats in Groep D, drie punten achter de trotse koploper Polen. Schotland en Ierland hebben net als Duitsland zeven punten.

Schotland – Ierland 1-0
Ierland had een zege nodig om gelijke tred te houden met koploper Polen, dat eerder op de dag Georgië op een 4-0 nederlaag had getrakteerd. Maar de formatie van bondscoach Martin O’Neill was zelfs geen punt gegund bij het bezoek aan Glasgow, waardoor het in plaats van samen aan kop te gaan de tweede plaats moet delen met Duitsland en Schotland.

Shaun Maloney bracht een kwartier voor het einde het thuispubliek in extase met zijn winnende treffer voor Schotland, dat door de zege de Ieren achterhaalde. Ondanks een hectische slotfase, met onder andere een bal op de eigen lat van Grant Hanley, kwam er geen verandering in de stand op het scorebord.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.