Groep C: Pegel Nani helpt United langs Bursaspor

Manchester United had weinig moeite met een zwak Bursaspor. In Schotland hielden Glasgow Rangers en Valencia elkaar in evenwicht.

Manchester United-Bursaspor 1-0United had helemaal niets te duchten van een uiterst zwak Bursaspor. De ploeg van manager Alex Ferguson, zonder de in opstand geraakte Wayne Rooney in de selectie, domineerde vanaf de eerste seconde en speelde een handvol goede kansen bij elkaar.

Het enige doelpunt van de eerste helft viel al na een goede vijf minuten spelen. De Portugees Nani verschalkte de Turkse doelman Dimitar Ivankov met een prachtig geplaatst schot van afstand: 1-0.

Dat het in het restant van het duel bij het ene doelpunt bleef mocht gezien de superioriteit van de Engelsen een klein wonder genoemd worden. United gaat na de winst aan kop in de groep met zeven punten uit drie duels. Bursaspor is nog altijd puntloos.

Glasgow Rangers-Valencia 1-1In deze wedstrijd eiste Maurice Edu een hoofdrol voor zich op. De Amerikaanse middenvelder zette zijn ploeg na een goed halfuur spelen op voorsprong door een hoekschop van Vladímir Weiss binnen te knikken: 1-0.

In de eerste minuut na de thee stond het alweer gelijk en opnieuw was Edu de doelpuntenmaker. Deze keer knikte de Amerikaan de bal ietwat ongelukkig achter zijn eigen doelman. In het restant van de wedstrijd kwam in de 1-1 stand geen verandering meer.

De Rangers staan na de remise op een tweede plaats in de groep met vijf punten uit drie duels. Valencia heeft een punt minder.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}