Groep C: Hernández schiet United langs Valencia

Bekijk hier alle andere uitslagen in de tweede speelronde van de Champions League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Manchester United deed woensdag uitstekende zaken in poule C van de Champions League. Op bezoek bij de grootste concurrent Valencia wonnen The Red Devils, tegen de verhouding in, met 0-1. Glasgow Rangers hield tegen Bursaspor wél de punten in eigen huis.

Valencia-Manchester United 0-1 Edwin van der Sar startte bij United in de basis. De ervaren doelman kreeg in de eerste helft weinig te doen. Even zag de Nederlander er niet goed uit bij een voorzet van de zijkant. Van der Sar dook onder de bal door, maar zag tot zijn opluchting dat Roberto Soldado de bal over kopte. De ploegen bereikten zonder doelpunten de rust.

In het tweede bedrijf hadden de gastheren, waar Hedwiges Maduro in de basis stond, het betere van het spel. Toch ging Manchester met de overwinning aan de haal. De ploeg van trainer Sir Alex Ferguson had de zege te danken aan twee invallers.

Federico Macheda stelde de Mexicaanse aanvaller Javier Hernández, die eerder al de paal raakte, in staat de winnende treffer te maken. Doelman César Sánchez was kansloos na de harde schuiver.

Glasgow Rangers-Bursaspor 1-0Ook bij het treffen tussen Glasgow Rangers en Bursaspor viel slechts één treffer. Steven Naismith was de maker. Hij was attent nadat Kirk Broadfoot een bal in het zestienmetergebied had gekopt, Naismith rondde af met een volley.

In het vervolg probeerde de Turkse uitploeg van alles, maar bleef de gewenste gelijkmaker uit.

Glasgow Rangers en Manchester United delen de koppositie in poule C met vier punten. Valencia volgt met een puntje minder. Bursaspor beleeft vooralsnog met twee nederlagen een ongelukkig debuut in de Champions League.