Groep C: Özil uitblinker bij Duitsland, bliksemtreffer Zlatan

Duitsland heeft zich nog niet geplaatst voor het WK in Brazilië, maar is wel erg dichtbij. De Faeröer Eilanden werden dinsdagavond met 0-3 verslagen, maar Zweden stelde het Duitse feestje vooralsnog uit.

Groep C: Özil uitblinker bij Duitsland, bliksemtreffer Zlatan

Faeröer Eilanden - Duitsland 0-3
Na twintig minuten kwamen de Duitsers op voorsprong dankzij Per Mertesacker. Een hoekschop van Mesut Özil werd door Jérôme Boateng verlengd, waarna Mertesacker voor een leeg doel de bal kon binnentikken.

Vervolgens bleef Duitsland druk uitoefenen en was het vooral dankzij Arsenal-aankoop Özil gevaarlijk. Faeröer verdedigde echter uitstekend en slaagde erin bijna elke aanval van de Duitsers af te slaan. Bijna, omdat de thuisploeg een kwartier voor tijd alsnog een tegentreffer kreeg. Een overtreding van Atli Gregersen werd niet alleen bestraft met een strafschop, de verdediger moest het veld ook nog eens met een rode kaart verlaten.

De toegewezen penalty werd benut door uitblinker Özil, die daarmee de voorsprong verdubbelde. Als klap op de vuurpijl bepaalde Müller de eindstand met een fraaie goal op 0-3. Met vijf punten voorsprong op Zweden en twee wedstrijden te gaan heeft Duitsland uitstekende papieren om zich te plaatsen voor het WK 2014.

Kazachstan - Zweden 0-1
Zweden heeft ervoor gezorgd dat de Duitsers hun feestje voor de WK-kwalificatie voorlopig nog even moeten uitstellen. Op bezoek in Kazachstan waren de Zweden met 0-1 te sterk, dankzij Zlatan Ibrahimovic. De spits was al na 26 seconden trefzeker. Vanaf de zijkant van het veld rukte de voormalige Ajacied op en schoof de bal hard achter doelman Andrei Sidelnikov.

Met de bliksemstart leek het erop dat Kazachstan een zware avond kreeg, maar opmerkelijk genoeg hield de nummer vijf van Groep C zich knap staande. Anders Svensson beleefde trouwens een mooie avond, aangezien hij naast de zege ook de titel van recordinternational binnenhaalde. Met 144 caps is hij doelman Thomas Ravelli (143) voorbij.

Oostenrijk - Ierland 1-0
Nummer drie Oostenrijk was te sterk voor Ierland, waardoor de ploeg van bondscoach Marcel Koller hoop mag houden op het WK. David Alaba maakte in de 84ste minuut de enige treffer van de wedstrijd. Zweden staat met zeventien punten tweede, met vijf punten achterstand op Duitsland. Oostenrijk heeft met veertien punten ook nog kans op de tweede plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen