Groep C: negatieve rol Van Dijk en Wijnaldum bij echec Liverpool

Reacties

Liverpool is dinsdagavond in Groep C van de Champions League onverwachts tegen de tweede nederlaag aangelopen. Rode Ster Belgrado was verantwoordelijk voor de verrassing.

Groep C: negatieve rol Van Dijk en Wijnaldum bij echec Liverpool
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado
2 - 0
Liverpool
Liverpool

Op Anfield was het twee weken geleden een kansloze missie geweest voor Rode Ster Belgrado. Liverpool gaf mede dankzij twee goals van Mohamed Salah de Servische gasten het nakijken (4-0). De absentie van Vujadin Savic, Milan Rodic, Marko Marin, Dusan Jovancic en Milan Pavkov gold als excuus.

In de tweede confrontatie bleek dat Rode Ster met die vijf in de basis inderdaad beduidend meer in de melk te brokkelen had tegen Liverpool. Sterker nog, de Serviërs stonden na een half uur met 2-0 voor na twee goals van Pavkov. In de 22ste minuut troefde hij onder anderen Virgil van Dijk in de lucht af en kopte hij raak. Zeven minuten later schudde hij Georginio Wijnaldum af om vervolgens van afstand raak te schieten.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Liverpool was aan de andere kant evenzeer gevaarlijk. Maar het ontbrak The Reds in de eerste helft aan de scherpte voor het doel. Onder anderen Daniel Sturridge en Adam Lallana zagen hun pogingen stranden. In de tweede helft voerde Liverpool met Roberto Firmino in plaats van Sturridge de druk op. Rode Ster moest zich beperken tot het verdedigen van de voorsprong. De Serviërs hadden hun zaakjes prima op orde. De gasten konden op enkele momenten na keeper Milan Borjan niet verontrusten. Ook met Van Dijk als breekijzer werd de Servische muur niet geslecht.

Door het resultaat in Belgrado dreigt Liverpool de koppositie te moeten prijsgeven aan Napoli of Paris Saint-Germain, die later op de avond tegen elkaar spelen. Rode Ster doet door het succes weer mee om een ticket voor knock-outfase van de Champions League.

'Liverpool had wel concessies gedaan, de energie ontbrak een beetje'
UEFA Champions League

Stand Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.