Groep C: Invaller Pazzini schiet Italië naar het EK

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de diverse EK-kwalificatieduels kunt u terecht op het VI-Scorebord. Kijk hier voor de stand in Groep C

Groep C: Invaller Pazzini schiet Italië naar het EK

Italië heeft zich geplaatst voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne. De 1-0 zege op Slovenië volstond voor de ploeg van bondscoach Cesare Prandelli om zich te verzekeren van de eerste plek in Groep C. Ook Servië deed uitstekende zaken door te winnen van Faerøer.

Italië-Slovenië 1-0Italië kreeg in de openingsfase meteen kansen om het duel met Slovenië open te breken. Giuseppe Rossi en Riccardo Montolivo hadden hun vizier echter niet op scherp staan. De uitstekende start van de Italianen bleek geen voorbode voor een vermakelijke voetbalavond. La Squadra Azzurra verzuimden in het vervolg van het duel om de ban te breken.

Na een uur spelen werd Antonia Cassano door bondscoach Prandelli naar de kant gehaald ten gunste van Giampaolo Pazzini. Dit bleek een meesterzet van de Italiaanse keuzeheer. De spits van Internazionale schoot zijn ploeg vijf minuten voor tijd langs de Slovenen en naar het EK 2012 in Polen en Oekraïne.

Servië-Faerøer 3-1Servië heeft een zwaarbevochten overwinning geboekt op Faerøer. Milan Jovanovic bracht zijn land al heel snel op voorsprong en Zoran Tosic verdubbelde even later de score. Faerøer was echter niet van plan om zich snel gewonnen te geven en scoorde via Fródi Benjaminsen nog voor de onderbreking de 2-1.

Na rust was Servië de betere ploeg, maar wist dit in eerste instantie nog niet om te zetten in treffers. Faerøer rook zijn kans en kwam enkele malen gevaarlijk voor het Servische doel, maar het mocht niet baten. Zdravko Kuzmanovic gooide met zijn treffer het duel op slot.

Overige duelsEstland-Noord-Ierland (4-1)

Doordat Italië zicht plaatste, richt de strijd van de overige landen zich op de tweede plaats die recht geeft op deelname aan de play-offs. Deze is vooralsnog stevig in de handen van Servië dat een punt meer, en een wedstrijd minder gespeeld, heeft dan Estland. Slovenië, dat ook al duel meer afwerkte, heeft een achterstand van drie punten. Noord-Ierland en Faerøer zijn er zeker niet bij volgende zomer.

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's