Groep C: Estland profiteert van nederlaag Servië

Estland heeft zich verrassend geplaatst voor de play-offs om een EK-ticket. Zonder in actie te komen bleef het tweede, aangezien nummer drie Servië onderuit ging in Slovenië.

Slovenië - Servië 1-0Servië had aan een overwinning in het laatste EK-kwalificatieduel met Slovenië genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs, maar de ploeg van bondscoach Vladimir Petrovic ging onderuit in Maribor. Dare Vrsic en Nemanja Vidic waren daarvoor verantwoordelijk. De eerste maakte op slag van rust de enige treffer van de wedstrijd, doordat Vidic in de 64ste minuut een strafschop miste. Estland blijft daardoor tweede in Groep C en plaatst zich voor de play-offs.

Italië - Noord-Ierland 3-0Italië was al zeker van de eerste plaats in Groep C, maar won ook zijn laatste wedstrijd. Thuis tegen Noord-Ierland was Antonio Cassano met twee doelpunten de grote uitblinker. De ploeg van Cesare Prandelli won acht keer en speelde twee keer gelijk en kreeg in die wedstrijden slechts twee goals tegen. Foto: VI Images