Groep C: briljante Neymar en PSG leggen Rode Ster op de pijnbank

Reacties

Paris Saint-Germain heeft woensdag zeer eenvoudig Rode Ster Belgrado over de knie gelegd tijdens de tweede speelronde van de groepsfase van de Champions League. Neymar maakte grote indruk in het Parc des Princes.

Groep C: briljante Neymar en PSG leggen Rode Ster op de pijnbank
PSG
PSG
6 - 1
Rode Ster Belgrado
Rode Ster Belgrado

Na de nederlaag bij Liverpool tijdens de eerste speelronde stond de druk er aardig op bij PSG. De sportieve leiding van de club wil dit seizoen koste wat kost de Europese elite zijn wil opleggen nu de dominantie in eigen land al bijna als vanzelfsprekend wordt gezien.

De weg naar finaleplaats Madrid is natuurlijk nog lang, maar tegen Rode Ster Belgrado kwam PSG in elk geval geen moment in de problemen. Het kostte de Franse kampioen een kwartier om op gang te komen en toen de ploeg van Thomas Tuchel eenmaal op stoom was gekomen, was het duel razendsnel van alle spanning ontdaan.

In de twintigste minuut verzilverde Neymar op fraaie wijze een vrije trap, waarna de Braziliaanse dribbelaar binnen twee minuten opnieuw toesloeg. Deze keer profiteerde hij van voorbereidend werk van Kylian Mbappé. Rode Ster Belgrado hing als een aangeslagen bokser in de touwen en incasseerde nog voor rust twee extra treffers. Eerst schoot Edinson Cavani raak voor de 3-0, waarna Ángel Di María het beslissende tikje voor de 4-0 gaf op aangeven van Thomas Meunier.

Neymar zet Paris Saint-Germain op 1-0 uit een vrije trap.
Neymar zet Paris Saint-Germain op 1-0 uit een vrije trap.

Met een ruststand van 4-0 pakten cijferfetisjisten de recorduitslagen in de Champions League erbij. Zou de 8-0 van Liverpool en Real Madrid (tegen respectievelijk Besiktas in 2007 en Malmö FF in 2015) in gevaar komen? Het antwoord op die vraag luidde 'nee.' PSG schakelde enkele tandjes terug en liet het in het tweede bedrijf grotendeels bij hoogstandjes. Wel maakte Mbappé er na een flitsende aanval nog 5-0 van.

Rode Ster Belgrado stelde daar nauwelijks iets tegenover, maar redde wel de eer in Parijs. Op aangeven van de ingevallen Lorenzo Ebecilio schoot Marko Marin raak. Het laatste woord was echter aan PSG. Neymar vond op fabuleuze wijze de rechterhoek met een vrije trap en bepaalde daarmee de eindstand op 6-1. De dribbelaar evenaarde met zijn drie treffers Kaká als meest trefzekere Braziliaan in de Champions League (beiden dertig goals).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de duidelijke nederlaag blijft Rode Ster Belgrado op één punt steken in Groep C, twee punten minder dan PSG. Later op de avond gaat in dezelfde groep Liverpool op bezoek bij Napoli. Over drie weken neemt Liverpool het thuis op tegen Rode Ster Belgrado en fungeert Paris Saint-Germain als gastheer van Napoli.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep C UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
3
2
1
17-9
+8
11
2
Liverpool
6
3
0
3
9-7
+2
9
3
Napoli
6
2
3
1
7-5
+2
9
4
Rode Ster Belgrado
6
1
1
4
5-17
-12
4
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.