Groep C: PSG buigt voor Liverpool in spektakelstuk

Liverpool heeft in Groep C van de Champions League op de valreep de verdiende zege op Paris Saint-Germain geboekt. Napoli beet zich stuk op Rode Ster Belgrado.

Liverpool
3 - 2
PSG
PSG

Er stond meer dan genoeg aanvalskracht op Anfield. 'Voor de fans zal het magisch zijn dat de twee beste aanvallen ter wereld tegenover elkaar staan', zei PSG-verdediger Thiago Silva vooraf, doelend op Mohamed Salah, Roberto Firmino en Sadio Mané van Liverpool en Neymar, Edinson Cavani en Kylian Mbappé van zijn eigen team. Van de zes aanvallers stonden er vijf ook aan de aftrap. Alleen Firmino, nog gehinderd door een oogblessure, begon op de bank.

De eerste helft bracht met zestien doelpogingen, waarvan tien op doel, het verwachte vuurwerk. Hoewel PSG ook van zich deed spreken via Neymar en Cavani, was het vooral Liverpool dat in de eerste twintig minuten de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer. Daarbij liet ook Virgil van Dijk zich niet onbetuigd. De Liverpool-verdediger vond Alphonse Aréola op zijn weg, zoals de PSG-doelman vaker adequaat optrad bij het Engelse gevaar voor zijn doel.

Na een half uur brak Daniel Sturridge de ban namens The Reds, juist op een moment dat PSG beter in de wedstijd leek te komen. Hij kopte raak uit een voorzet van Andrew Robertson. Vijf minuten later keek de Franse kampioen tegen een 2-0 achterstand aan. Juan Bernat liet Georginio Wijnaldum struikelen, waarna James Milner zijn status van penaltynemer waarmaakte; 2-0.

Paris Saint-Germain, dat net als Liverpool in eigen land is begonnen met vijf zeges op rij, deed vijf minuten voor rust wat terug. Thomas Meunier maakte uit het niets de aansluitingstreffer. De Franse goal ten spijt, in de tweede helft moest PSG zich voornamelijk bezighouden met het beperken van de schade in plaats van te jagen op de gelijkmaker.

Daarbij ontsnapte de ploeg van trainer Thomas Tuchel verscheidene keren aan de genadeklap. Na een uur werd een goal van Salah afgekeurd vanwege een voorafgaande overtreding van Sturridge, die niet veel later de 3-1 op zijn hoofd had maar de bal onvoldoende kon raken.

In de 83ste minuut kreeg Liverpool de rekening gepresenteerd voor de gemiste kansen. Salah leed onnodig balverlies, waarna PSG in de tegenaanval (nadat Neymar nog half was gekeerd door Van Dijk) via Mbappé op 2-2 kwam en zo The Reds een gevoelige tik gaf. Maar in blessuretijd kreeg de thuisploeg het verdiende loon. Firmino kroonde zich twintig minuten na zijn entree tot matchwinner.

'Wijnaldum indrukwekkend bij Liverpool, De Vrij heer en meester bij Inter'
Rode Ster Belgrado
0 - 0
Napoli
Napoli

Napoli-trainer Carlo Ancelotti haalde vooraf herinneringen op aan zijn eerdere bezoekjes aan Belgrado in 1988 en 2006. 'Ik was er een keer als speler en een keer als trainer. Beide keren won ik aan het einde van de rit de Champions League.'

Maar voor de Italiaanse oud-international werd het geen derde gelukkige avond. In de eerste helft was Napoli de betere ploeg, die via Arek Milik en Lorenzo Insigne ook op voorsprong had kunnen komen. De laatste had bij zijn schot van grote afstand de pech dat de lat de 0-1 voorkwam. Na rust voerde Napoli de druk op het Servische doel op, hetgeen resulteerde in de nodige kansen. Ook invaller Dries Mertens deelde in de malaise wat afmaken betreft. Koud in het veld liet hij een enorme kans van dichtbij onbenut. Rode Ster-doelman Milan Borjan werd de gevierde man in Belgrado.

Op woensdag 3 oktober krijgt Napoli Liverpool op bezoek, terwijl Rode Ster Belgrado het in Parijs moet opnemen tegen Paris-Saint-Germain.