Groep B: topfavoriet Duitsland begint EK met remise, Rusland wint van Italië

Titelfavoriet Duitsland is er niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het EK Vrouwen in een winstpartij om te zetten. In Groep B speelde de regerend Europees kampioen gelijk tegen Zweden: 0-0.

Duitsland domineerde de afgelopen edities van het EK Vrouwen. De afgelopen zes Europese toernooien werden gewonnen door het Duitse vrouwenelftal. Duitsland staat tweede op de FIFA-ranking, terwijl Zweden de negende plek bezet. In het Rat Verlegh Stadion trad De Zweedse keepster Hedvig Lindahl een aantal keer goed op. In de tweede helft wist Zweden twee goede kansen te creëren, maar beide landen wisten uiteindelijk niet te scoren.

Rusland verslaat Italië

Eerder op maandagavond werd in Groep B ook het duel tussen Italië en Rusland afgewerkt. De Russinnen waren op Het Kasteel te sterk voor Italië: 1-2. De fundering voor de overwinning werd al in de eerste helft gelegd. Al na negen minuten brak Elena Danilova de ban namens Rusland. Na 26 minuten verdubbelde Elena Morozova de voorsprong.

Twee minuten voor tijd deed Ilaria Mauro wat terug namens La Squadra Azzurra. De treffer kwam echter te laat voor Italië en na zes minuten blessuretijd vond ook de Tsjechische scheidsrechter Jana Adamkova het mooi geweest.

Door de overwinning staat Rusland aan kop in Poule B. Vrijdag komt Zweden in actie tegen Rusland (18.00 uur). Later op die avond staat ook het treffen tussen Duitsland en Italië op het programma (20.45 uur).