Groep B: Standard en Hannover 96 tonen suprematie

De beslissingen waren al gevallen in de Groep B. In de laatste poulewedstrijden toonden Standard Luik en Hannover 96 zich de besten van de vier. De laatste wedstrijd tegen respectievelijk FC Kopenhagen (1-0) en Vorskla Poltava (3-1) werden gewonnen.

FC Kopenhagen - Standard Luik 0-1Het al uitgeschakelde FC Kopenhagen leek weinig zin te hebben in de laatste poulewedstrijd tegen groepswinnaar Standard Luik. De Belgen vonden dat prima en loerden geduldig op een kans. Na ruim een half uur kwam deze. Michy Batshuayi draaide knap en schoot even knap binnen. In de tweede helft ging Kopenhagen nog wel op zoek naar een doelpunt, maar vond deze niet.

Hannover 96 - Vorskla Poltava 3-1Door een beter onderling resultaat tegen FC Kopenhagen was Hannover 96 al geplaatst. Het speelde slechts om het eigen publiek te vermaken. Daarbij kregen ze hulp van de tegenstander uit de Oekraïne. Vorskla was tandeloos. Na 25 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Balverlies van de ploeg uit Poltava leidde dit in. Sergio Pinto veroverde de bal en bediende Konstantin Rausch die van buiten het strafschopgebied doeltreffend uithaalde.

Nog geen tien minuten later was het 2-0. Ya Konan (foto) ontdeed zich van zijn bewaker en schoot binnen. Een ongelukkige glijpartij van Mario Eggimann, die in zijn eigen strafschopgebied Ahmed Yanuzi meenam, gaf Vorskla een penalty vlak voor rust. Roman Bezus zette deze om in een treffer. Nadat Rausch nog een strafschop gemist had, besliste Artur Sobiech twaalf minuten de wedstrijd door de eindstand van 3-1 op het scorebord te schieten. Foto: VI Images