Groep B: Lille wint verdiend in Moskou, Inter is door

Lille heeft met een meer dan verdiende overwinning bij CSKA Moskou nog steeds uitzicht om in de Champions League te overwinteren. Op het kunstgras in het Luzhniki Stadion drukte de Franse kampioen na rust zijn overwicht uit in een 2-0 zege, de eerste tijdens deze Champions League-campagne. Door dit resultaat is Internazionale, dat dinsdagavond nog het duel bij Trabzonspor speelt, zeker van de achtste finale.

Zonder de geschorste topschutter Seydou Doumbia wekte CSKA Moskou – na vier speelronden tweede achter Internazionale – geen moment de indruk dat er drie punten in zaten. Zijn maatje Vágner Love kwam zelden voor in het stuk, ook doordat het statische verdedigingsduo Vasili Berezutski-Sergei Ignashevich zich vooral beperkte tot lange halen naar voren.

Lille-coach Rudi García zag vóór rust onder anderen rechtsback Mathieu Debuchy in kansrijke positie slechts de lat raken, terwijl ook spits Moussa Sow in de afwerking ongelukkig was. Diezelfde Sow liet kort na de pauze uit een voorzet de bal van de voet springen. CSKA-verdediger Vasili Berezutski onderschepte de bal, maar in een poging deze tot corner te verwerken passeerde hij zijn eigen doelman Vladimir Gabulov met een fraaie lob.

Uiteindelijk mocht Sow alsnog een doelpunt bijschrijven. De Senegalees was alert nadat Joe Cole de bal, na voorbereidend werk van Eden Hazard, tegen de binnenkant van de linkerpaal had geschoten. In september wist CSKA Moskou tijdens de onderlinge wedstrijd in Lille deze achterstand nog weg te werken (twee goals in de slotfase van Doumbia), maar ditmaal mocht het blij zijn dat de score niet hoger uitviel.

Door de overwinning is Lille met vijf punten op gelijke hoogte gekomen met CSKA Moskou. Ook Trabzonspor heeft dit aantal, maar kan tegen Internazionale de tweede plaats overnemen. Het Inter van Wesley Sneijder is met negen punten zeker van een plaats bij de beste twee. Foto: VI Images