Groep B: gouden invalbeurt Eriksen zorgt voor Spurs-euforie

Tottenham Hotspur heeft de kansen op overwintering in de Champions League volledig in eigen hand door een kapitale overwinning op Internazionale. Christian Eriksen was de gevierde man op Wembley.

Tottenham Hotspur
1 - 0
Internazionale

Voor Tottenham Hotspur was de uitgangssituatie zo helder als bergwater: de Londenaren móésten winnen om nog kans te maken op een vervolg in de Champions League. Bij de thuisploeg startten Eriksen en Heung-Min Son op de bank, afgelopen weekeinde tegen Chelsea (3-1) begonnen beiden nog in de basis.

Internazionale, met Stefan de Vrij in de basis, werd op het nog altijd dramatische veld van Wembley snel onder druk gezet. Al in de zevende minuut moest Samir Handanovic redden op een poging van Harry Kane en ook Dele Alli zorgde voor gevaarlijke momenten.

De Serie A-club kwam de openingsfase ongeschonden door en meldde zich steeds vaker op de helft van de thuisploeg. Daardoor kreeg de thuisploeg iets meer ruimte bij omschakelmomenten. Na een zo'n uitbraak was een schot van Lucas Moura een makkelijke prooi voor Handanovic. De Sloveen was even later wél geklopt bij een schot van Harry Winks, maar deze keer stond de lat de 1-0 in de weg.

Lag voor rust het tempo af en toe laag, na de hervatting vonden beide teams een extra versnelling en golfde het spel op en neer. Vanzelfsprekend nam Tottenham Hotspur steeds meer risico's. De defensie van Internazionale gaf nauwelijks iets weg. Via de razendsnelle Matteo Politano en de op een kans loerende Mauro Icardi stelde de eindwinnaar van 2010 de Spurs-verdediging bovendien diverse keren op de proef.

Met het inbrengen van Eriksen voor Érik Lamela speelde Spurs-manager Mauricio Pochettino een van zijn troefkaarten uit. Het was de Deen die in de tachtigste minuut voor grote euforie zorgde op Wembley. Na een razendsnelle aanval met een hoofdrol voor Moussa Sissoko (die op rechts doorstoomde) schoot Eriksen op aangeven van Alli raak.

Een antwoord van Internazionale - waar De Vrij na 82 minuten plaatsmaakte voor Miranda - bleef uit. Daardoor veroverden de Londenaren op basis van het onderlinge resultaat de tweede plaats in Groep B. Op de laatste speeldag over een kleine twee weken stuit Tottenham Hotspur in Camp Nou op Barcelona, Internazionale ontvangt PSV.