Groep B: Barcelona grijpt ook zonder Messi de macht

Barcelona heeft woensdagavond duidelijk gemaakt wie er de baas is in Groep B van de Champions League. De Spanjaarden waren een maatje te groot voor Internazionale, dat tot deze wedstrijd ook nog geen punt verloren had.

Barcelona
Barcelona
2 - 0
Internazionale

'Het is een mooie uitdaging: kunnen we ook zonder Messi winnen?' Ook Barcelona-trainer Ernesto Valverde was benieuwd naar de manier waarop zijn ploeg voor de dag zou komen zonder de grote ster Lionel Messi, die vanwege een armbreuk enkele weken buitenspel staat. De coach zag zijn team tegen Inter glansrijk slagen voor de eerste test.

Uitgerekend Rafinha werd aangewezen als vervanger van Messi. De Braziliaan werd vorig seizoen nog verhuurd aan Inter en deed zijn oude ploeg nu pijn. Het was namelijk Rafinha die het overwicht van Barça in de 32ste minuut uitdrukte in een doelpunt. Na een heerlijke combinatie met Luis Suárez haalde de aanvallende middenvelder de trekker over: 1-0.

De voorsprong kwam Barcelona toe. Inter had via Mauro Icardi weliswaar de eerste kans van de wedstrijd gehad, Barça was over het algemeen de baas op het veld. Clément Lenglet miste vlak voor de goal van Rafinha al een enorme kans. Ook Suárez en Philippe Coutinho kregen mogelijkheden tegen Inter, waar Stefan de Vrij op de bank zat.

Aan de hand van Matteo Politano, die direct na de rust inviel, kende Inter een korte opleving. Doelman Marc-André ter Stegen voorkwam met een knappe redding een doelpunt van de Italiaanse buitenspeler, die ook nog dreigend was met een schot dat maar net over ging.

Daarna was Barcelona weer bij de les. Lenglet miste na een ongelukkige actie van Kwadwo Asamoah een megakans en Coutinho raakte met een puntertje de paal. De verdiende 2-0 viel pas in de 83ste minuut. Na een heerlijke aanval schoot Jordi Alba raak in de verre hoek. Zo is Barcelona ook na drie wedstrijden nog zonder puntenverlies.