Groep A: PSG en Real in evenwicht, Malmö boekt thuiszege

Reacties

Paris Saint-Germain en Real Madrid hebben elkaar woensdagavond in evenwicht gehouden in een Champions League-krachtmeting. Elders in Groep A boekte Malmö FF ten koste van Shakthar Donetsk de eerste zege.

Groep A: PSG en Real in evenwicht, Malmö boekt thuiszege

Paris Saint-Germain - Real Madrid 0-0
Met slechts vijf tegengoals na tien duels toonde PSG in de Ligue 1 al aan uiterst degelijk te zijn. Dat gegeven ondervond Real woensdagavond aan den lijve.

De vele doelpogingen van de Spaanse bezoekers bleken lange tijd tevergeefs. Cristiano Ronaldo kopte uit een corner van Toni Kroos vanuit kansrijke positie over en ook Casemiro slaagde er niet in doelman Kevin Trapp van dichtbij te verschalken.

Keylor Navas beleefde aan de andere kant van het veld een relatief rustige avond. Gezien de geschiedenis had de Costa Ricaanse keeper van Zlatan Ibrahimovic weinig te vrezen. De Zweedse topschutter speelde in het Champions League-toernooi 390 minuten tegen Real, maar wist het net nog niet te vinden tegen Los Galácticos. Verder dan een kopbal die over ging kwam hij niet.

Ronaldo kroonde zich het voorbije weekend tot topscorer aller tijden van Real Madrid en de legendarische doelpuntenmaker kreeg in Parijs de kans zijn record nog scherper te stellen. De Portugees leek op weg naar de beslissende treffer, maar kreeg zijn schot niet tussen de palen. Door het doelpuntloze gelijkspel bezitten PSG en Real beiden zeven punten na drie wedstrijden.

Malmö FF - Shakhtar Donetsk 1-0
Na de loting voor de groepsfase leek al duidelijk dat Malmö en Shakthar Donetsk veroordeeld waren tot een strijd om de derde plaats. Beide ploegen hielden vervolgens niets over aan de eerste twee groepswedstrijden en gingen in Malmö op zoek naar de eerste zege.

Ex-Ajacied Markus Rosenberg hielp zijn club een eind op weg door in de zeventiende minuut de score te openen uit een voorzet van Pa Konate. Dat het bij de treffer van de voormalige Ajax-spits bleef was te wijten aan Nikola Djurdjic. De Serviër verzuimde na rust een strafschop te benutten. De misser bleek niet cruciaal, want Shakhtar kwam niet tot scoren.

Doelpuntenmaker Markus Rosenberg was woensdagavond de grote man bij Malmö FF.
Doelpuntenmaker Markus Rosenberg was woensdagavond de grote man bij Malmö FF.
{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.