Groep A: Atlético Madrid revancheert zich tegen Borussia Dortmund

Reacties

Atlético Madrid heeft zich dinsdagavond in de Champions League gerevancheerd voor de 4-0 nederlaag tegen Borussia Dortmund van twee weken geleden. De ploeg van coach Diego Simeone won in het eigen Wanda Metropolitano en bezorgde Borussia Dortmund de eerste nederlaag sinds 12 mei.

Groep A: Atlético Madrid revancheert zich tegen Borussia Dortmund
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund

Atlético Madrid had nog een appeltje te schillen met Borussia Dortmund, de trotse koploper van de Bundesliga én Groep A in de Champions League. Diego Simeone leed twee weken terug in Dortmund de grootste nederlaag (4-0) sinds hij in december 2011 aantrad als coach van Atleti. De Argentijnse coach kondigde echter aan geen konijn uit de hoge hoed te zullen toveren. 'Voetbal is geweldig, er zijn talloze manieren om te spelen en te winnen. Wij geloven in onze manier vanwege de kwaliteiten van onze spelers. In zeven jaar hebben we weinig fout gedaan.' En dus trok Atlético Madrid in de vertrouwde 4-4-2-formatie ten strijde.

Qua spelers voerde Simeone wel noodgedwongen wijzigingen door. Aanvoerder Diego Godín, middenvelder Koke én Diego Costa ontbraken allemaal wegens spierblessures. Voorin kreeg Antoine Griezmann om die reden gezelschap van de Kroaat Nikola Kalinic. Borussia Dortmund kon ten opzichte van het duel in eigen huis met Atlético Madrid weer beschikken over topscorer Paco Alcácer, die in de Bundesliga al zevenmaal scoorde in de vijf wedstrijden die hij speelde.

De formatie van Simeone leek weinig last te hebben van het gemis van de bepalende spelers en kwam na ruim een half uur spelen op een verdiende voorsprong. Op aangeven van Filipe Luís schoot Saúl Ñíguez de bal achter Borussia Dortmund-doelman Roman Bürki. Hoewel de Spaanse middenvelder de felicitaties in ontvangst nam, had de treffer veel weg van een eigen doelpunt.

De 23-jarige centrale verdediger Manuel Akanji probeerde de bal weg te rossen, maar hij raakte deze dermate verkeerd dat de bal achter zijn Zwitserse landgenoot in het doel belandde. Het was vervolgens aan Bürki te danken dat Borussia Dortmund niet bij rust al tegen een kansloze missie aan keek. Op pogingen van Filipe Luís én Griezmann had de Zwitserse doelman een passend antwoord.

Borussia Dortmund-coach Lucien Favre probeerde na rust iets te forceren om zo de eerste nederlaag sinds 12 mei te voorkomen. Destijds was 1899 Hoffenheim met 3-1 te sterk. Favre bracht Raphaël Guerreiro, de in Frankrijk geboren Portugees international die twee weken geleden twee keer trefzeker was als invaller tegen Atlético Madrid. Ook nu kwam Guerreiro dicht bij een treffer in de Champions League. Op aangeven van Alcácer kreeg de Portugese flankspeler totaal ongedekt de bal op het hoofd. De bal ging echter over het doel van Jan Oblak.

Hoewel Die Borussen de gelijkmaker probeerden te forceren, kon Atlético Madrid zoals altijd rekenen op die ene sterspeler die níet ontbrak. Griezmann ontsnapte aan de aandacht van de Dortmund-verdediging, werkte de bal subtiel langs Bürki in de verre hoek en verzorgde daarmee de beslissing in de wedstrijd.

Borussia Dortmund weet na zeven maanden tijd weer wat verliezen is en verzuimt zich alvast te verzekeren van een plek in de volgende ronde van de Champions League. Door de winst van Atlético Madrid is het doek voor AS Monaco in de Champions League definitief gevallen. De ploeg van coach Thierry Henry verloor eerder vanavond met 0-4 van Club Brugge (zie verslag hieronder).

'Ik ben benieuwd hoe Thierry Henry dit gaat oplossen'
UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep A UEFA Champions League 2018/2019

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Borussia Dortmund
6
4
1
1
10-2
+8
13
2
Atlético Madrid
6
4
1
1
9-6
+3
13
3
Club Brugge
6
1
3
2
6-5
+1
6
4
Monaco
6
0
1
5
2-14
-12
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.