Groep 3: Polen scoort tien keer tegen San Marino

Polen heeft zich gerevancheerd voor de nederlaag bij Noord-Ierland: San Marino werd met grote cijfers naar huis gestuurd. Slowakije won op bezoek bij buurland Tsjechië en blijft tweede.

Noord-Ierland-Slovenië 1-0Dankzij een rake kopbal van Warren Feeney blijft Noord-Ierland koploper in Groep 3. Feeney promoveerde een voorzet van Sammy Clingan in de 72ste tot doelpunt. Robert Koren had even daarvoor nog de Noord-Ierse lat geraakt. De zege was geflatteerd, want de bezoekers kregen de beste kansen. Noord-Ierland staat na zeven wedstrijden op dertien punten, Slovenië staat voorlaatste.

Tsjechië-Slowakije 1-2Halverwege de eerste helft zette Stanislav Sesták de bezoekers op voorsprong door met links van acht meter raak te schieten. Martin Skrtel zorgde ervoor dat beide ploegen na een half uur spelen weer gelijk stonden. De verdediger van Liverpool passeerde zijn eigen doelman Jan Mucha na storend werk van voormalig Ajacied Zdenek Grygera. Erik Jendrisek maakte in de 83ste minuut de winnende treffer, waardoor de burenstrijd in het voordeel van Slowakije werd beslist. Slowakije blijft tweede met één punt achterstand op Noord-Ierland, maar heeft wel twee wedstrijden tegoed.

Polen-San Marino 10-0Na de verrassende nederlaag op bezoek bij Noord-Ierland maakte Polen thuis tegen San Marino nu wel weer een goede indruk. De ploeg van bondscoach Leo Beenhakker scoorde liefst tien keer en kende in Ebi Smolarek de man van de wedstrijd. De voormalige Feyenoorder maakte vier doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Rafal Boguski (twee keer), Robert Lewandowski, Ireneusz Jelen, Mariusz Lewandowski en Marek Saganowski. Door de overwinning klimt de ploeg van Beenhakker twee plaatsen, Polen staat nu derde.