Groenen niet bang voor volgende toptegenstander: 'Laat ze maar komen'

Reacties

Lachend stapte ze van het veld. Weer een monsterscore. Oranje schoot weer met scherp. Nu ging China er met 8-2 af. Jackie Groenen voelt zich goed op de Olympische Spelen.

Groenen niet bang voor volgende toptegenstander: 'Laat ze maar komen'
© Pro Shots

In totaal werd er liefst 43 keer gescoord in Groep F met Nederland, Brazilië, Zambia en China, de Oranje Leeuwinnen namen liefst 21 doelpunten voor hun rekening in de groepsfase. 'Ja het zijn enorme uitslagen', reageert Groenen na de overwinning op China. 'Je staat op een groot toernooi en dan knal je met 10-3, 3-3, 8-2. Het voelt goed.'

Olympische Spelen Vrouwen

Stand Groep F Olympische Spelen

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
21-8
+13
7
2
Brazilië
3
2
1
0
9-3
+6
7
3
Zambia
3
0
1
2
7-15
-8
1
4
China
3
0
1
2
6-17
-11
1
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Normaal gesproken leiden goede prestaties in de groepsfase tot een (ietwat) makkelijkere route richting de eventuele finale. Dat zit er nu echter niet in. Door de resultaten in Groep G is viervoudig wereld- en olympisch kampioen Verenigde Staten de tegenstander in de knock-outfase. De wedstrijd wordt vrijdag om 13.00 uur (Nederlandse tijd) afgewerkt.

Groenen is echter vol zelfvertrouwen. 'Het gaat lekker, meer dan lekker zelfs. Nu krijgen we een supermooie wedstrijd, misschien wel de mooist denkbare. Daar hebben we allemaal zin in, we hopen dat we ze dit keer kunnen pakken', kijkt Groenen terug op 2019, toen Oranje de WK-finale van de Verenigde Staten met 2-0 verloor.

Bang voor onderschatting hoeft men in Nederland niet te zijn. 'Je kan de Verenigde Staten niet onderschatten, dus dat is niet aan de orde. We zijn heel scherp en het zit niet in onze aard om een topland te willen ontlopen, laat ze maar komen.'

De samenvatting van Nederland - China

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.