'Groen licht voor Memphis: Barça kan Oranje-international inschrijven'

Reacties

Het gaat Barcelona lukken om Memphis Depay in te schrijven voor het komende La Liga-seizoen, zo melden meerdere bronnen in Spanje. Daarmee komt het debuut van de Oranje-international erg dichtbij. Hij is zeer waarschijnlijk speelgerechtigd voor het duel met Real Sociedad van zondagavond.

'Groen licht voor Memphis: Barça kan Oranje-international inschrijven'
© Pro Shots

Over de financiële crisis bij Barcelona is al veel gezegd en geschreven. President Joan Laporta zei tegenover de Spaanse media voortdurend dat het goed zou komen met het inschrijven van de aanwinsten voor het nieuwe seizoen, maar zo optimistisch was hij lange tijd ook over een contractverlenging van de inmiddels naar Paris Saint-Germain vertrokken Lionel Messi. Tegelijkertijd lukte het Barcelona maar niet om echt veel geld te verdienen op de transfermarkt met het verkopen van spelers. Het bezuinigen op salarissen moest voor ruimte zorgen om aanwinsten in te schrijven.

Barcelona heeft het inschrijven van Memphis en de van Manchester City overgenomen Eric García nu prioriteit gegeven. Sergio Agüero, die ook transfervrij naar Camp Nou is gekomen, is nog geblesseerd en is voorlopig toch nog niet inzetbaar voor trainer Ronald Koeman. De Barça-leiding wacht langer met het registreren van de Argentijn, in de overtuiging dat het in de komende weken nog gaat lukken om spelers te verhuren of te verkopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Volgens Spaanse media is er inmiddels genoeg financiële ruimte om Memphis en García te kunnen registreren voor het nieuwe La Liga-seizoen. Daarmee is die race tegen de klok in ieder geval gewonnen. De bevestiging daarvan wordt zaterdag verwacht.

Barcelona opent het nieuwe La Liga-seizoen zondagavond met een thuiswedstrijd tegen Real Sociedad.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.