Groen licht voor ADO en Kanon: vijfjarig contract goedgekeurd

Reacties

ADO Den Haag kan per direct weer beschikken over Wilfried Kanon. De club heeft van UWV en IND toestemming gekregen voor het nieuwe vijfjarige contract voor de verdediger.

Groen licht voor ADO en Kanon: vijfjarig contract goedgekeurd

ADO en Kanon (24) werden het een tijdje geleden al eens over een nieuwe verbintenis, maar deze werd vervolgens onderwerp van juridische toetsing. In afwachting van een beslissing trainde Kanon al wel mee in Den Haag, waardoor hij zaterdag tegen AZ gelijk kan meespelen.

Ivoriaan Kanon is speler van buiten de EU en moest als gevolg daarvan een voor ADO té hoog salaris ontvangen. Over ongeveer anderhalf jaar verblijft de linkspoot echter vijf jaar in Nederland, waardoor hij dan in aanmerking komt voor een Nederlands paspoort. ADO heeft daarop een constructie voorgesteld waarin het Kanon niet voor de volledige contractperiode een niet-EU-salaris hoeft te betalen. Daarmee hebben UWV en IND mee ingestemd.

Het betekent dat ADO zijn verdediging rond heeft voor dit seizoen, met Tom Beugelsdijk, Thomas Meißner en de multifunctionele Bas Kuipers als andere kandidaten in het centrum. Twintigvoudig international Kanon speelde tot dusver 69 duels voor ADO. Voor het sluiten van de transfermarkt hoopt ADO nog een extra doelman en creatieve middenvelder te contracteren. Voor die laatste vacature is Nasser El-Khayati nog steeds de belangrijkste kandidaat.

Bekijk hier de samenvatting van ADO Den Haag-FC Utrecht.
De transformatie van Immers: 'Ik moet nu de kar trekken bij ADO'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.