Grimmige ontvangst voor Griezmann bij Atlético: 'Val dood'

Reacties

Antoine Griezmann heeft zondag een zeer vijandelijke ontvangst gekregen in Madrid. De aanvaller keerde met Barcelona terug bij zijn oude club Atlético.

Grimmige ontvangst voor Griezmann bij Atlético: 'Val dood'
© Pro Shots

Na zijn bewogen overstap is Griezmann persona non grata bij Atlético. Hij was daar jarenlang de absolute sterspeler. Afgelopen zomer wachtte Barcelona tot zijn transfersom volgens een clausule uit zijn contract was gedaald en lijfde hem in tot grote woede van Atlético. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Griezmann kondigde in aanloop naar het weerzien aan niet te juichen als hij zou scoren, maar het respect bleek niet wederzijds te zijn. Vooraf werd de tegel waarop Griezmann is vereeuwigd als Atlético-speler ontsierd door een rood kruis, namaakratten en platgestampte blikken bier. Daarnaast werd er tijdens zijn warming-up als speler van Barcelona een spandoek onthuld met Querías tener un nombre y se te olvidó ser hombre, oftewel Je wilde naam maken en vergat een man te zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In Estadio Wanda Metropolitano kwam niet alleen gefluit van de tribunes op hem neergedaald. 'Griezmann, muérete' was aanhoudend te horen, wat zoiets als 'Griezmann, val dood' betekent. Volgens het Spaanse radiostation Onda Cero gaat La Liga een onderzoek instellen naar de verwensingen. 

Emotioneel
Griezmann speelde als hangende linksbuiten en liet opnieuw geen onuitwisbare indruk achter. Hij was het grootste gedeelte van de wedstrijd onzichtbaar. In aanloop naar de late goal van Lionel Messi stond Griezmann volledig vrij, maar de Argentijn negeerde hem en ging voor de combinatie. Griezmann fungeerde wel als bliksemafleider met zijn loopactie.

Zijn trainer Ernesto Valverde was na afloop mild voor de Fransman en de reactie van de thuisfans. 'Ik heb goede acties van hem gezien, hij bleef vechten. Het was een moeilijke wedstrijd voor hem uit emotioneel oogpunt. Het publiek... floot hem een beetje uit.' Atlético-trainer Diego Simeone weigerde na afloop commentaar te geven over Griezmann.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.