Grim: 'In de tweede helft bleef een reactie van het team uit'

Fred Grim zag Jong Oranje na twee overwinningen tegen de leeftijdsgenoten van Slowakije zijn eerste nederlaag lijden (1-3). 'We zijn geen kerels geweest.'

De bondscoach baalde voor de camera van FOX Sports vooral dat er niet een speler opstond om de ploeg bij de hand te nemen. 'Tonny Vilhena zou dat kunnen, dat is een jongen met karakter. Maar er is eigenlijk helemaal niemand opgestaan', concludeerde Grim.

Na de volgens hem wat gelukkig verkregen voorsprong kreeg Jong Oranje de gelijkmaker tegen uit een hoekschop. 'Daar heb ik het team nog voor gewaarschuwd. De Slowaken zijn fysiek sterk en gevaarlijk bij spelhervattingen. Maar we lieten ons toch foppen. Op een slecht moment kregen we die 1-1 tegen.'

Vertrouwen
Grim probeerde daarom zelf tijdens de rust om zijn ploeg weer wat vertrouwen te geven, maar tevergeefs. 'Natuurlijk gingen we dit duel aan met het goede gevoel van vorige twee wedstrijden. Maar in de tweede helft bleef een reactie uit. We wonnen geen duels, gingen achteruit lopen. De drie punten die we extra hebben gepakt, zijn we nu weer kwijt.'

Er is nog niks aan de hand voor Jong Oranje, dat met zes punten uit drie duels nog steeds gedeeld aan kop gaat in Groep 8. Grim kan zich bovendien verschuilen achter het feit dat hij veel spelers miste omdat ze geblesseerd waren of werden afgestaan aan het grote Oranje. Dat bood uiteraard kansen aan nieuwe jongens. 'Derrick Luckassen speelde goed. Voor zijn eerste wedstrijd op dit niveau heeft hij het goed gedaan', besloot Grim met een complimentje.