Grim: 'Als je competities niet uitspeelt, kan je ook niet degraderen'

Reacties

Fred Grim vindt het een juiste beslissing om RKC Waalwijk ondanks een enorme achterstand in de Eredivisie te houden. 'Als je de competities niet uitspeelt, dan is het in mijn ogen heel duidelijk dat je ook niet kan degraderen', zegt de coach van de hekkensluiter van de ranglijst.

Grim: 'Als je competities niet uitspeelt, kan je ook niet degraderen'
© Pro Shots

RKC stond als nieuwkomer op het hoogste niveau bijna het gehele Eredivisie-seizoen onderaan en keek na 26 speelronden tegen een achterstand van elf punten op nummer zestien van de ranglijst Fortuna Sittard aan. Degradatie leek al een tijdje een feit, tot de competitie werd stilgelegd vanwege de coronacrisis. Een week geleden werd duidelijk dat het seizoen niet afgemaakt kon worden en afgelopen vrijdag besliste de KNVB om geen ploegen te degraderen en te promoveren.

SC Cambuur en De Graafschap, de nummer één en twee van de Keuken Kampioen Divisie, zijn woedend. Zij waren al zo goed als zeker van promotie, maar spelen volgend seizoen niet in de Eredivisie. RKC wel. 'We hebben steeds gezegd dat we tot het laatste moment wilden strijden', zegt Grim tegen FOX Sports. 'Dat is jammer genoeg niet gelukt. Als je op deze manier volgend seizoen toch in de Eredivisie mag spelen, denk ik dat je daar als club heel blij over mag zijn.'

Grim vindt de beslissing van de KNVB terecht. 'Als je competities niet uitspeelt, dan is het in mijn ogen heel duidelijk dat je ook niet kan degraderen', stelt hij. 'Het is heel vervelend voor Cambuur en De Graafschap, dat begrijp ik ook wel. Maar dat is niet aan mij. Wij concentreren ons gewoon op de Eredivisie.' Cambuur en De Graafschap zijn nog van plan om juridische stappen te ondernemen, maar daar is RKC volgens Grim 'helemaal niet mee bezig'.

Ook met de suggestie dat zijn ploeg eigenlijk al zeker gedegradeerd was kan Grim weinig. 'Ik begrijp best dat het benoemd wordt, maar vorig seizoen stonden we in de negentigste minuut nog achter tegen Go Ahead Eagles. Was toen de kans berekend dat we het niet zouden redden, waren ze vermoedelijk op honderd procent gekomen', zegt Grim. Door late goals van Stijn Spierings en Mario Bilate promoveerde RKC alsnog. 'Wij zijn er altijd in blijven geloven', aldus Grim.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
FC Twente
26
7
6
13
34-46
-12
27
15
PEC Zwolle
26
7
5
14
37-55
-18
26
16
Fortuna Sittard
26
6
8
12
29-52
-23
26
17
ADO Den Haag
26
4
7
15
25-54
-29
19
18
RKC Waalwijk
26
4
3
19
27-60
-33
15
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer RKC Waalwijk
Meer over RKC Waalwijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.