Grillitsch baalt van bijrol bij Ajax: 'Een nieuwe situatie voor mij'

Reacties

Florian Grillitsch heeft zijn eerste maanden in Ajax-dienst in relatieve anonimiteit kunnen doorbrengen, door blessureleed kwam de middenvelder nog weinig aan de bak in Amsterdam. Het is een nieuwe situatie voor de Oostenrijker.

Grillitsch baalt van bijrol bij Ajax: 'Een nieuwe situatie voor mij'
© Ajax TV

Grillitsch (27) kwam in september als transfervrije speler naar Ajax, de teller staat inmiddels op dertien wedstrijden. Slechts tweemaal begon hij als basisspeler. 'Ik ben niet volledig tevreden, want ik wil meer spelen', vertelt Grillitsch dan ook in gesprek met Ajax TV.

Een plek op de bank is nieuw voor Grillitsch. 'Het is niet altijd even makkelijk om eerlijk te zijn. Ik ben weliswaar een ervaren speler, maar dit is een nieuwe situatie voor mij. Dankzij mijn ervaring kan ik er wel mee omgaan', aldus de middenvelder die 178 duels in de Bundesliga speelde voordat hij naar de Eredivisie trok.

Rond zijn transfer naar Ajax schreven we over Grillitsch

Grillitsch is er na een blessure weer klaar voor. 'Ik raakte in november geblesseerd en na ongeveer vier weken kreeg ik te maken met een terugslag. Sinds februari ben ik weer volledig fit. Het was teleurstellend voor me, maar het hoort er ook bij. Nu ben ik gezond en dat is het belangrijkste.'

De international van Oostenrijk wil zichzelf graag laten zien na een moeizaam begin. 'De eerste weken waren een beetje overweldigend. Toen ik hier kwam was het seizoen al begonnen. Ik moest nog een woning regelen en allemaal andere dingen. Ik was dus erg druk.'

Nu Grillitsch wat meer rust heeft, kan het genieten van zijn periode in Amsterdam beginnen. Hij beschikt over een contract tot aan het einde van het seizoen, maar Ajax heeft een optie voor twee extra contractjaren.

sc Heerenveen
sc Heerenveen
2 - 4
Ajax
Ajax
Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.