Grillig Schalke 04 zegeviert dankzij gouden wissel en videoarbitrage

Schalke 04 heeft zondag met moeite een 3-1 zege geboekt op VfB Stuttgart, in een duel waarin de thuisploeg twee gezichten toonde. Na een zeer matige eerste helft greep Schalke de zege dankzij een furieus begin na rust.

De aanhang had nog nauwelijks de stoeltjes opgezocht, of Amine Harit ging al naar de grond in de zestien van Stuttgart. Op advies van de videoarbitrage kende scheidsrechter Frank Willenborg een strafschop toe aan Schalke. Wat volgde was een slechte inzet van Nabil Bentaleb en dito optreden van doelman Ron-Robert Zieler, waardoor de bal toch in het net eindigde.

Een betere start kon de gastheer zich niet wensen, maar Schalke kroop achteruit en promovendus Stuttgart was de heersende ploeg. Dat leverde vijf minuten voor de pauze een gelijkmaker op van de voet van Chadrac Akolo. De aanvaller maakte zijn eerste Bundesliga-treffer op aangeven van Josip Brekalo

Schalke zocht met een fluitconcert de catacomben op, waarna de jonge trainer Domenico Tedesco (31) ingreep door al twee wissels te plegen. Dat miste zijn uitwerking niet. Die Königsblauen schoten uit de startblokken in de tweede helft. Naldo leek te scoren met het hoofd, maar uit de herhaling bleek dat de verdediger dit met zijn hand deed. De (video)arbitrage zag dit over het hoofd. Gelijk daarna zette invaller Guido Burgstaller de 3-1 op het scorebord. De Oostenrijkse spits bekroonde een fraaie combinatie tussen hem en Harit door het hart van de Stuttgart-defensie.

Hertha BSC - Werder Bremen 1-1
Hertha BSC heeft een punt overgehouden aan het treffen met Werder Bremen. Karim Rekik, die nog geen minuut miste in de competitie, zag dat zijn ploeg de voorsprong greep in het duel dankzij Matthew Leckie.

Een primeur: Bibiana Steinhaus werd de eerste vrouwelijke scheidsrechter in de Bundesliga-historie.

Bibiana Steinhaus liet doorspelen na een overtreding op Vladimir Darida waarna Leckie toesloeg. Thomas Delaney bezorgde Werder een half uur voor tijd toch een punt nadat hij de bal fraai over Niklas Stark wipte en doelman Rune Jarstein verschalkte in de korte hoek.