Griezmann haalt uit naar Courtois na kritiek op Frans 'anti-voetbal'

Reacties

Antoine Griezmann heeft vrijdag uitgehaald naar Thibaut Courtois. De Belgische doelman klaagde na de verloren halve finale op het WK tegen Frankrijk over het negatieve spel van de Fransen, die met 1-0 wonnen. Griezmann is er niet van gediend.

Griezmann haalt uit naar Courtois na kritiek op Frans 'anti-voetbal'

Zoals wel meer Belgen sprak Courtois na het mislopen van de WK-finale over 'anti-voetbal' van Frankrijk. 'De spitsen van Frankrijk speelden op dertig meter van het eigen doel, dat heb ik zelfs bij Chelsea niet meegemaakt zo', zei de 26-jarige sluitpost onder meer bij de VRT. 'Het was frustrerend. Ik had liever tegen Brazilië verloren (in de kwartfinale van het toernooi, red.), dan tegen dit Frankrijk.'

Griezmann werd vrijdag tijdens een persconferentie gevraagd wat hij vond van de uitspraken van Courtois en nam geen blad voor de mond. 'Hij heeft bij Atlético Madrid gespeeld en hij speelt voor Chelsea, maar hij denkt dat hij speelt zoals Barcelona? Het maakt ons niet uit hoe we winnen. Ik wil die tweede ster op dit shirt. Dat is voor mij alles wat telt', aldus de aanvaller van Atlético Madrid.

Na afloop van het bereiken van de WK-finale ging het ook in het Franse kamp over de tactiek, maar dan in positieve zin. Bondscoach Didier Deschamps werd geroemd om zijn 'perfecte plan', dat ook op de goedkeuring van Griezmann kon rekenen. 'We hebben sterk verdedigd en gescoord uit een vrije trap. Dit was zoals we het bij Atlético doen, ik voelde me daarom wel thuis.'

Voor Frankrijk biedt de WK-finale van aankomende zondag tegen Kroatië een uitgelezen kans om af te rekenen met het verleden. Twee jaar terug verloor het gastland de EK-finale na verlenging immers van Portugal (0-1). Tijdens dat toernooi was Griezmann met zes goals de grote man. Op dit WK was de 27-jarige aanvaller tot nu goed voor drie goals en twee assists.

Modric vs. Griezmann in de WK-finale: wie wint de Gouden Bal?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.