Griezmann betaalt vertrouwen terug: 'De kritiek op mijn spel was terecht'

Reacties

Antoine Griezmann was dinsdagavond voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Atlético Madrid weer van grote waarde voor Los Rojiblancos. De Fransman kon in zijn eerste duels na zijn komst van Barcelona nog niet imponeren, maar vond tegen AC Milan het net.

Griezmann betaalt vertrouwen terug: 'De kritiek op mijn spel was terecht'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
1 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Griezmann maakte in de slotfase de gelijkmaker tegen tien man van Milan. De thuisploeg speelde vanaf minuut 29 met een man minder door een tweede gele kaart voor Franck Kessie. Na de 1-1 wist Atlético in de blessuretijd nog de overwinning op te eisen. Luis Suárez benutte een strafschop en hielp de ploeg van trainer Diego Simeone met zijn eerste uitdoelpunt in de Champions League sinds september 2015 aan drie punten.

Oude niveau
Zijn goal en de overwinning in Milaan deden Griezmann goed. De Fransman, die door Atlético in eerste instantie wordt gehuurd van Barcelona, kwam in zijn vijf eerdere duels bij de Madrilenen niet tot scoren, waardoor de kritiek op zijn inbreng toenam. 'De kritiek op mijn spel was terecht', aldus Griezmann na de zwaarbevochten zege op Milan tegen Movistar.

'Alético-supporters willen mij waarschijnlijk altijd zo zien zoals vanavond. Ik wil hen plezierige momenten bieden en ervoor zorgen dat ze met een fijn gevoel naar bed kunnen gaan. Dit doelpunt doet mij goed en hopelijk is het de start van iets moois', verklaarde de Fransman, die op de slotdag van de transferwindow de overstap maakte van Barcelona.

'Ik moest in de eerste weken echt mijn draai zien te vinden. In die periode heb ik het vertrouwen van de trainer niet kunnen terugbetalen en ook mijn ploeggenoten onvoldoende kunnen helpen. Maar ik wist dat ik veel beter kon en gelukkig toonden de trainer, mijn teamgenoten, de club en de supporters aan dat ze geduld hadden met mij. Ik wil nu weer richting mijn oude niveau groeien.'

Diego Simeone
De terugkeer van Griezmann bij Atlético kwam pas vlak voor de transferdeadline op 31 augustus in een stroomversnelling. 'Het ging heel snel en er is in korte tijd veel veranderd voor mij. Ik moest weer wennen aan een nieuw team en een andere manier van spelen. Dat kost even tijd. Avonden als deze helpen mij om weer stappen te maken binnen de ploeg', aldus de Frans international.

De aanwezigheid van Simeone was voor Griezmann een belangrijke reden om terug te keren in Madrid. 'Ik heb veel respect en bewondering voor de trainer. Hij heeft mij in het verleden ook al enorm geholpen om een betere speler te worden. Ik ben er trots op dat ik mezelf weer een speler van Atlético mag noemen', besluit Griezmann, die zaterdagavond met Atlético Barcelona treft in Wanda Metropolitano (21.00 uur).

UEFA Champions League

Stand Groep B UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Liverpool
6
6
0
0
17-6
+11
18
2
Atlético Madrid
6
2
1
3
7-8
-1
7
3
FC Porto
6
1
2
3
4-11
-7
5
4
AC Milan
6
1
1
4
6-9
-3
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.