Grealish droomt van vijfde prijs in kalenderjaar met City: 'Zou ongelooflijk zijn'

Reacties

Manchester City kan het succesvolle kalenderjaar 2023 een geweldig slot geven. The Citizens hebben vrijdag de kans zich tegen het Braziliaanse Fluminense te kronen tot wereldkampioen. Jack Grealish droomt van een nieuwe prijs met de Engelse topclub.

Grealish droomt van vijfde prijs in kalenderjaar met City: 'Zou ongelooflijk zijn'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
4 - 0
Fluminense
Fluminense

'Het zou ongelooflijk zijn om wereldkampioen te worden. Dit is wat we willen. Dit is waarvoor we hier zijn gekomen. De manager heeft dat ook duidelijk gemaakt', stelt de Engels international in gesprek met FIFA.com.

De middenvelder van Manchester City had in de halve finale tegen Urawa Reds een belangrijke rol door onder andere een assist op Bernardo Silva te verzorgen. Toch was de nummer tien van The Citizens kritisch op het vertoonde spel van de regerend landskampioen van Engeland.

'We hadden geluk met dat eigen doelpunt. De eerste helft had van onze kant een stuk beter gemoeten', is de 28-jarige Grealish eerlijk. 'We hadden veel balbezit, maar kwamen minder vaak voor hun doel. Wij wisten dat wij de tweede helft zouden domineren en dat hebben wij uiteindelijk ook gedaan.'

Manchester City gaat vrijdagavond in het King Abdullah Sports City Stadium, de thuisbasis van de Saoedische Pro League-ploegen AI-Ittihad en AI-Ahli, op zoek naar de vijfde trofee van 2023. Eerder werd de landstitel, de FA Cup, de Champions League en de Super Cup al gewonnen door de formatie van manager Pep Guardiola.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.