Gravenberch breekt voor het tweede jaar op rij de bekerfinale open

Ryan Gravenberch heeft net als vorig seizoen de score geopend in de 23ste minuut van de TOTO KNVB-bekerfinale. De Ajax-middenvelder verschalkte PSV-doelman Yvon Mvogo met een schot van randje zestien.

PSV
PSV
2 - 1
Ajax
Ajax

De eindstrijd in De Kuip kende een open beginfase. Het tempo was hoog en beide ploegen meldden zich veelvuldig in het vijandelijke strafschopgebied. Halverwege de eerste helft brak Gravenberch de wedstrijd open.

De jonge middenvelder kreeg de bal doorgekopt van Dusan Tadic. Érick Gutiérrez leek Gravenberch nog af te stoppen, maar de door Bayern München gewilde Amsterdammer bleef knap op de been. Hij combineerde met Davy Klaassen en haalde vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied uit. Daar had Mvogo geen antwoord op.

Zo was Gravenberch voor de tweede bekerfinale op rij verantwoordelijk voor de eerste treffer, opvallend genoeg ook nog beide keren in de 23ste minuut. Vorig jaar maakte hij de 1-0 tegen Vitesse, die wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 zege voor Ajax door een late goal van David Neres.