Granada heeft ruim een halve week voor de Europa League-confrontatie met PSV een knappe zege geboekt in La Liga. Tegen het tiental van Sevilla maakte Yangel Herrera het verschil voor de thuisloeg.

Granada
1 - 0
Sevilla
Sevilla

Granada werd vorig seizoen zevende in de Spaanse competitie en begon in het nieuwe voetbaljaar ook al aardig met slechts één nederlaag - tegen Atlético Madrid - in de eerste vier speelrondes. Een echte bovenliggende partij was er zaterdagmiddag niet in het Estadio Nuevo Los Cármenes, waar Luuk de Jong en Karim Rekik op de bank begonnen en Oussama Idrissi nog niet bij de selectie zat. Sevilla had meer balbezit, maar Granada deed qua kansen niet onder voor de Europa League-winnaar.

De wedstrijd kantelde in het voordeel van Granada toen Joan Jordán in de extra tijd van de eerste helft met twee keer geel van het veld gestuurd werd. Sevilla-coach Julen Lopetegui greep direct na rust in door Lucas Ocampos en De Jong in te laten vallen voor Suso en Carllos Fernández. Met de Oranje-international binnen de lijnen hield Sevilla nog een tijd knap stand. Sevilla kreeg zelfs nog kansen op de volle buit en Munir El Haddadi verzuimde de bezoekers op voorsprong te zetten.

Sevilla mocht ook niet klagen, want doelman Bono onderscheidde zich in de tweede helft met een geweldige redding op een poging van dichtbij van Antonio Puertas. De druk van Granada nam toe en tien minuten voor het einde was er geen houden meer aan. De ingevallen Herrera kopte raak uit een voorzet uit een voorzet van Dimitri Foulquier: 1-0.

Door de overwinning klimt Granada naar de top van La Liga. De Europa League-opponent van PSV heeft nu net als Real Madrid tien punten, maar de Madrileense koploper heeft wel een duel minder gespeeld. Het Europa League-duel tussen PSV en Granada begint donderdag om 18.55 uur in Eindhoven.