Granada flitsend van start: gaat Spaanse 'dreumes' ook in Europa opzien baren?

Reacties

Granada heeft donderdag een succesvol Europees debuut beleefd. De ploeg van trainer Diego Martínez zette het Albanese Teuta Durrës opzij in de tweede voorronde van de Europa League.

Granada flitsend van start: gaat Spaanse 'dreumes' ook in Europa opzien baren?
© Pro Shots
Teuta Durrës
Teuta Durrës
0 - 4
Granada
Granada

De afgelopen seizoenen is Granada bezig aan een opmerkelijke opmars. De club uit Andalusië promoveerde in 2019 naar het hoogste niveau en sloeg daar geen gek figuur. Sterker nog: Granada finishte als zevende en dwong daarmee een ticket voor de voorronden van de Europa League af.

De club baarde opzien door onder meer Valencia en Athletic de Bilbao voor te blijven. Slechts twee clubs in La Liga werkten vorig seizoen met een kleiner budget dan Granada, dat het met 37 miljoen euro deed: Real Valladolid en Real Mallorca.

Tegen Teuta Durrës kwam Granada geen moment in de problemen. Roberto Soldado, die in tegenstelling tot zijn werkgever een pak Europese ervaring bezit, brak al na vijf minuten de ban met een volley. Razendsnel daarna verdubbelde Kennedy de marge na een fout in de opbouw van de thuisploeg en voorbereidend werk van Soldado.

Dankzij twee goals van Yangel Herrera, in de 31ste en 46ste minuut en mede mogelijk gemaakt door belabberd verdedigen van Teuta Durrës, liep Granada verder uit. Martínez en de zijnen duelleren in de volgende voorronde met Lokomotiv Tbilisi of Dinamo Moskou.

Bekijk hier alle uitslagen in de tweede voorronde van de Europa League

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.