Gracenote: 'Messi stopt wereldtiteldroom Oranje, herhaling finale van 1998'

Reacties

Het Nederlands elftal moet zich dinsdag eerst nog plaatsen voor de achtste finales van het WK in Qatar, maar volgens statistiekenbureau Gracenote gaat dat zeker gebeuren. Wel kan Oranje de wereldtitel op de buik schrijven.

Gracenote: 'Messi stopt wereldtiteldroom Oranje, herhaling finale van 1998'
Nederland
Nederland
2 - 0
Qatar
Qatar

Op papier win je geen wedstrijden, maar databureaus zijn steeds nadrukkelijker aanwezig in de voetbalwereld. Door statistieken te combineren, zorgt het toonaangevende Gracenote daardoor na iedere speelronde op het WK voor een prognose van het restant van het toernooi. Volgens het statistiekenbolwerk hoeft bondscoach Louis van Gaal zich tegen Qatar geen zorgen te maken.

Uit de berekeningen blijkt dat Oranje tegen Qatar liefst 97 procent kans heeft om de volgende ronde te halen. Daarbij is de ploeg van Van Gaal bij een slecht resultaat eventueel ook afhankelijk van de uitslag van de strijd tussen Senegal en Ecuador. Gracenote verwacht dat Ecuador Oranje naar de achtste finales volgt.

In de achtste finales zou Oranje tegen Iran uitkomen, mochten de berekeningen kloppen. Daarna volgt een kwartfinale tegen Argentinië, dat dan alsnog groepswinnaar wordt. De droom van de wereldbeker klapt voor Oranje dan uiteen, want Lionel Messi en zijn ploeggenoten lijken te sterk voor het Nederlands elftal.

Revanche voor 1998
Ook Messi kan zijn carrière niet bekronen met een wereldtitel. Hij stuit op Brazilië. De Goddelijke Kanaries zullen volgens Gracenote zorgen voor een grote revanche. Na de verloren finale van 1998 in en tegen Frankrijk komen de Zuid-Amerikanen Les Bleus weer tegen. En dit keer komt het wél goed voor Neymar en zijn landgenoten, denken dat statistiekenmodellen.

Toch is het allemaal met een slag om de arm en kan het Museumplein vlak voor de kerst gewoon nog vol komen te staan. Uiteindelijk blijven het namelijk statistieken en zal het op het veld moeten gebeuren.

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep A Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Nederland
3
2
1
0
5-1
+4
7
2
Senegal
3
2
0
1
5-4
+1
6
3
Ecuador
3
1
1
1
4-3
+1
4
4
Qatar
3
0
0
3
1-7
-6
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Wereldkampioenschap
Meer over Wereldkampioenschap
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.