Gözübüyük: 'Ik ben geschokt, dit voelt onrechtvaardig'

Reacties

Serdar Gözübüyük is geschokt door de verdachtmakingen van Rooie Paul. De 29-jarige scheidsrechter zegt in een verklaring op de KNVB-website nooit iets met matchfixing te maken hebben gehad.

Gözübüyük: 'Ik ben geschokt, dit voelt onrechtvaardig'

'Ik ben geschokt dat mijn naam in dit verband wordt genoemd door iemand die ik niet ken en dat het voor zo iemand zo makkelijk is iemand publiekelijk imagoschade toe te brengen. Iemand die ik ook niet wil kennen', zegt Gözübüyük, vanavond scheidsrechter bij de kampioenswedstrijd van PSV tegen SC Heerenveen, in een officiële verklaring.

Gözübüyük snapt niet waar de beschuldigingen vandaan komen, ook al stonden twee verdachte Jupiler League-duels uit het seizoen 2009/10 onder zijn leiding. 'Dat ik mij moet verantwoorden voor uitlatingen van deze persoon, voelt onrechtvaardig. Voor de zekerheid zeg ik het één keer: ik ben zuiver. Het is juist mijn rol ervoor te zorgen dat de twee teams elkaar eerlijk en sportief bestrijden.'

En dat is zijn grote drijfveer. 'Hoe beter ik dat doe, hoe beter dat is voor de wedstrijd en het publiek. Dat is mijn uitdaging als sportman en mijn enige drijfveer om scheidsrechter te zijn. De KNVB en UEFA beoordelen mij op mijn sportieve prestaties en zij hebben vertrouwen in mij, dus dat is het enige waar ik me op focus', aldus Gözübüyük.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.