Gözübüyuk en videoarbiter Makkelie leiden PSV - Feyenoord

Reacties

Serdar Gözübüyük is zaterdag de scheidsrechter bij de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Hij wordt onder meer bijgestaan door videoscheidsrechter Danny Makkelie bij de wedstrijd tussen landskampioen PSV en bekerhouder Feyenoord in het Philips Stadion.

Gözübüyuk en videoarbiter Makkelie leiden PSV - Feyenoord

Gözübüyük wordt verder geassisteerd door Rob van de Ven, Charl Schaap en vierde official Dennis Higler. Makkelie, die op het WK een sterke indruk maakte als videoscheidsrechter, wordt bijgestaan door Erwin Zeinstra.

Het is voor Gözübüyük de tweede keer dat hij de strijd om de Johan Cruijff Schaal leidt. In 2016 leidde hij het duel tussen Feyenoord en PSV in de Amsterdam Arena. Toen trok PSV met 0-1 aan het langste eind.

Als de wedstrijd na reguliere speeltijd en verlenging nog geen winnaar heeft opgeleverd, beginnen de ploegen aan een strafschoppenserie volgens het ABBA-principe. Bij dit experiment begint team A met een strafschop, is daarna team B twee keer aan de beurt, vervolgens weer team A twee keer, enzovoort. Als er zaterdag (aftrap 18.00 uur) een penaltyserie komt, dan betekent dat door het gebruik van het ABBA-principe een primeur.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.