Goudmijn krijgt na verhuurperiodes ultieme beloning van AZ

Reacties

AZ heeft de ontwikkeling van Kenzo Goudmijn beloond met een nieuw contract. De middenvelder tekende bij tot 2026.

Goudmijn krijgt na verhuurperiodes ultieme beloning van AZ
© Pro Shots

Goudmijn leek buiten de boot te vallen en werd daarom verhuurd aan Sparta en Excelsior, waar hij zich sterk ontwikkelde. AZ is tevreden met zijn progressie en schotelde hem een fonkelnieuw contract voor. 'Ik ben natuurlijk twee jaar weggeweest, waarin ik mijzelf goed heb kunnen ontwikkelen. Ik ging weg met vrijwel alleen ervaring in de Keuken Kampioen Divisie en heb na de promotie veel vlieguren op Eredivisie-niveau gemaakt bij Excelsior. Dan is dit nieuwe contract een mooie beloning. Het voelt toch wel als thuiskomen. Ik voel me goed en ik hoop dat ik in dit stadion kan laten zien wat ik de afgelopen periode heb geleerd', vertelt Goudmijn via de clubkanalen.

'Toen er minder perspectief voor Kenzo was bij AZ 1 hebben we natuurlijk overlegd', aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. 'Hij heeft dat traject bij Sparta en Excelsior toen doorlopen, waarbij je met name ziet dat hij in dat laatste jaar, en zeker het laatste halfjaar, echt één van de sterkhouders was. Hij heeft een belangrijk aandeel gehad in de handhaving en dat was voor ons heel goed om te zien. We hebben dan ook aangegeven dat we wilden dat hij terugkwam bij AZ om de druk op de middenvelders op te voeren. Daar is hij nu volop mee bezig. Hij doet het goed in de voorbereiding en we zijn heel tevreden met zijn ontwikkeling hier.'

Goudmijn is opgeleid door AZ en maakte op 19 januari 2018 zijn debuut in het eerste. Hij had nog een contract tot 2024, dat is nu dus 2026 geworden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.