Goudhaantje Tchouameni imponeert bij Les Bleus en oogst lof bij Deschamps

Reacties

Aurélien Tchouameni beleefde vrijdagavond zijn voorlopig finest moment in het shirt van Frankrijk. De middenvelder van AS Monaco maakte de winnende goal in het oefenduel met Ivoorkust en kreeg na afloop lof van bondscoach Didier Deschamps.

Goudhaantje Tchouameni imponeert bij Les Bleus en oogst lof bij Deschamps
Frankrijk
Frankrijk
2 - 1
Ivoorkust
Ivoorkust

Tchouameni speelde vrijdag in Stade Vélodrome zijn achtste interland voor Frankrijk en onderscheidde zich door in de blessuretijd de 2-1 binnen te koppen. De middenvelder, die wordt begeerd door Liverpool, Chelsea en Real Madrid, genoot van zijn rol als matchwinner.

'Dit is voor mij loon naar werken. Ik vind het prachtig wat mij nu overkomt. Mijn eerste doelpunt maken was een van mijn doelen bij de nationale ploeg', zei Tchouameni tegen M6. 'Ik voel me geweldig bij de nationale ploeg. Het team en de staf helpen mij om mijn persoonlijkheid te kunnen laten zien binnen de lijnen.'

Deschamps was lovend over Tchouameni. 'Hij heeft een enorm potentieel. Dat heeft Aurélien ook al in de vorige wedstrijden laten zien. Hij heeft het vermogen om heel snel de bal te heroveren, daarin is hij superieur aan Paul (Pogba, red.). Maar het is goed om een juiste balans te hebben op het middenveld. Paul heeft het vizier meer gericht op het spel vooruit. In dit systeem vormen zij een complementair duo.'

Rol Giroud
Frankrijk kantelde de wedstrijd na de openingsgoal van Nicolas Pepe door een treffer van oudgediende Olivier Giroud, die voor het eerst sinds Euro 2020 weer in actie kwam voor Les Bleus. 'Hij deed wat hij ook op dit moment bij Milan doet. Olivier heeft de kwaliteit om altijd te kunnen scoren, vooral met zijn hoofd', zei Deschamps.

'Olivier keerde terug in een groep die hij goed kent, dat is voor ons ook alleen maar gunstiger', verklaart de Franse keuzeheer, die komende dinsdag nog met zijn ploeg aantreedt tegen Zuid-Afrika. Frankrijk wist met de thuiszege op Ivoorkust voor het eerst sinds 2016 zes opeenvolgende international winnend af te sluiten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.