Goudhaantje Icardi zet Milanese derby in extremis in vuur en vlam

Reacties

De stadsderby tussen aartsrivalen Internazionale en AC Milan heeft zondagavond pas op het allerlaatste moment een winnaar gekregen. In het Stadio Giuseppe Meazza had 'thuisploeg' Inter volledig recht op meer dan een punt, maar Milan leek lange tijd stand te houden. In de blessuretijd was goudhaantje Mauro Icardi echter de gevierde man in de Derby della Madonnina.

Goudhaantje Icardi zet Milanese derby in extremis in vuur en vlam
Internazionale
Internazionale
1 - 0
AC Milan
AC Milan

Beide ploegen steken in uitstekende vorm, aangezien ze allebei al wekenlang niet meer hadden verloren. AC Milan stond tot de derby slechts twaalfde, maar dat is mede omdat het een van de vier clubs is met een wedstrijd minder dan de rest. Het openingsduel met Genoa werd twee maanden geleden - net als het treffen tussen Sampdoria en Sassuolo, een duel dat maandag wordt ingehaald - afgelast wegens de tragische brugramp in Genua. Na de nederlaag bij Napoli op 25 augustus volgden voor AC Milan drie zeges en drie gelijke spelen.

Internazionale - tot zondag vierde in de Serie A - verloor op zijn beurt op 15 september nog thuis van Parma, maar sindsdien won het vier competitiewedstrijden op rij. In de stadsderby leek die fraaie reeks zondagavond ten einde te komen, maar de mannen van Luciano Spalletti ontsnapten.

De Vrij
Milan begon nog wel redelijk, maar daarna was het Inter dat de wedstrijd in handen nam. Het leek na tien minuten zelfs al op 1-0 te komen. Een indraaiende voorzet werd door goalgetter Icardi bij de tweede paal binnengewerkt, maar omdat Matías Vecino de bal met het hoofd nét toucheerde en dus doorkopte, stond de Argentijn buitenspel en werd de treffer afgekeurd. Een tweede domper voor Inter was het uitvallen van Radja Nainggolan, die na nog geen halfuur geblesseerd naar de kant moest na een forse ingreep van Lucas Biglia.

Tussen die momenten door was Inter een paar dicht bij een geldige openingsgoal. Milan-keeper Gianluigi Donnarumma moest zich strekken bij een kopbal van Ivan Perisic, maar stond even later aan de grond genageld toen Stefan de Vrij op aangeven van Perisic richting doel volleerde. Die inzet belandde echter op de paal (zie video). Even later dook Icardi gevaarlijk op in de vijandelijke zestien, maar zijn inzet werd geblokt door Alessio Romagnoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ondanks het Inter-overwicht was het kort voor rust Milan dat scoorde, maar ook deze treffer werd geannuleerd. De situatie was bijna identiek aan het eerdere moment aan de andere kant. Een indraaiende voorzet kwam via de rug van Romagnoli bij Mateo Musacchio terecht, maar daardoor stond ook déze bij de tweede paal scorende Argentijn buitenspel. Omdat Inter-middenvelder Vecino ook nog een goede kans om zeep hielp, stond het na een enerverende eerste helft 0-0.

Na de hervatting daalde de amusementswaarde langzaam maar zeker, zonder dat Inter het heft uit handen gaf. Matteo Politano volleerde de bal ver voorlangs, Donnarumma had moeite met een ongelukkige terugspeelbal van Biglia en Vecino kopte over. Gescoord werd er lange tijd niet in de derby, waardoor het Milan van Gennaro Gattuso voor het eerst dit seizoen de nul leek te gaan houden. 

Milan-keeper Gianluigi Donnarumma zit mis, Mauro Icardi (nummer 9) profiteert.
Milan-keeper Gianluigi Donnarumma zit mis, Mauro Icardi (nummer 9) profiteert.

Ontsnapping
Dat was echter buiten goudhaantje Icardi gerekend, de spits zorgde in de dying seconds voor wederom een ontsnapping van zijn ploeg. Hij kopte een voorzet van Vecino voorbij de slechte timende Donnarumma (zie foto hierboven): 1-0. Het was voor de derde keer op rij dat Icardi goud waard was voor Inter. Tegen SPAL (2-1 winst) scoorde hij twee weken geleden tweemaal, terwijl hij een paar dagen eerder ook in het Champions League-duel met PSV de winnende maakte. Eerder in het seizoen ontsnapte Inter overigens ook al tegen Tottenham Hotspur (2-1) en Sampdoria (1-0) in de laatste minuut.

Door de 1-0 duurt de negatieve Milan-reeks nog even voort. I Rossoneri wonnen ook de voorgaande vier competitieduels niet van I Nerazurri. Op 31 januari 2016 werd het 3-0. Tussendoor won Milan nog wel een duel in de Coppa Italia - met 1-0, al stond het toen na negentig minuten gelijk - maar in de Serie A eindigden de afgelopen ontmoetingen drie keer gelijk (0-0 en tweemaal 2-2), terwijl de blauw-zwarten een keer met 3-2 wonnen. Die zegeloze reeks is nu dus uitgebreid naar vijf wedstrijden, door Icardi. Milan is overigens de enige club in Italië die dit seizoen nog geen enkele keer de nul wist te houden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mevrouw Icardi en haar zoon zijn blij met goalgetter Mauro.
Mevrouw Icardi en haar zoon zijn blij met goalgetter Mauro.
Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
3
Atalanta Bergamo
38
20
9
9
77-46
+31
69
4
Internazionale
38
20
9
9
57-33
+24
69
5
AC Milan
38
19
11
8
55-36
+19
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.