Gouden wissels van Jans helpen Utrecht over dood punt heen tegen PEC

FC Utrecht heeft woensdagavond na een moeizame eerste helft toch nog ruim afstand genomen van PEC Zwolle. Trainer Ron Jans wisselde driemaal in de rust en dat bleken gouden ingevingen in Stadion Galgenwaard.

FC Utrecht
FC Utrecht
5 - 1
PEC Zwolle
PEC Zwolle

Sparta had dinsdagavond de doordeweekse speelronde geopend met een 1-4 zege op Vitesse en dus moest Utrecht aan de bak om de achtste plek van de Eredivisie terug te pakken. Tegen PEC kreeg de thuisclub het niet voor elkaar om het publiek echt te vermaken. De enige kans van de eerste helft was wel meteen een grote: Victor Jensen raakte de paal.

Jans leek niet tevreden met de eerste helft en bracht met Mark van der Maarel, Oscar Fraulo en Isac Lidberg drie verse krachten. Dat resulteerde binnen vijf minuten in twee doelpunten. Van der Maarel en Lidberg speelden een hoofdrol bij de 1-0 tegen PEC. Uit een voorzet van de back kopte Lidberg op de paal, Sam Lammers maakte het vervolgens van dichtbij af. Enkele minuten later vuurde Jens Toornstra de 2-0 binnen.

Kort nadat trainer Johnny Jansen met Mohamed Oukhattou wat extra stootkracht had ingebracht, besliste Utrecht de wedstrijd. Fraulo bereikte een kwartier voor tijd teamgenoot Lidberg op stijlvolle wijze en de ingevallen Zweed schoot nu wel met scherp. Ook een paar minuten later was het raak voor de spits, na een mislukt schot van Jensen vond hij de rechterhoek voor de 4-1. Het werd zelfs 5-1 door - hoe kan het ook anders - een invaller. Adrian Blake maakte op aangeven van Fraulo zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau.

Utrecht gaat zodoende weer over Sparta heen op de ranglijst, de club komt op een punt van nummer zeven Go Ahead Eagles. PEC blijft zes punten boven de degradatiezone staan. Komend weekend speelt Utrecht tegen SC Heerenveen, PEC treft Excelsior.